Tweede Gentse Seniorenforum te Gentbrugge

Vandaag vond het tweede Gentse Seniorenforum plaats in het dienstencentrum te Gentbrugge. Onze Gentse gemeenteraadsleden Wis Versyp en Gabi De Boever en OCMW-raadslid Christian Bauwens zetten opnieuw hun schouders onder dit nieuwe initiatief.

Ondanks (of dankzij!) het eerste aangename lentezonnetje, daagden alweer bijna 40 Gentse senioren op!

Tijdens het eerste Gentse Seniorenforum haalde Wis Versyp het belang aan om zaken die de veiligheid aangaan, steeds door te geven aan de politie en beleidsmakers. Vandaar dat voor deze tweede editie de Gentse politie uitgenodigd werd.

De aanwezigen kregen een zeer gesmaakte en interessante uiteenzetting van de Gentse politie in verband met inbraakpreventie. Vragen uit het publiek gaven een boeiend interactief element en de humor van de ‘Gentse flikken’ gaf een extra meerwaarde. Aan de hand van praktische voorbeelden en waargebeurde verhalen, werd de zaal alvast op het goede spoor gezet om zich in de toekomst beter te beveiligen tegen ‘de dieven’!

Deze voordracht is een absolute aanrader en we wensen dat veel meer mensen ze mogen volgen. Met dank aan de Gentse politie!

Na een lekker potje koffie en koekje (waar was onze theedrinker?), sloot Christian de vergadering af met een overzicht van het parkeerbeleid (of is het zakkenvullersbeleid?) van de stad Gent. De cijfers die nooit in de media komen, zijn hallucinant. De winsten zijn gigantisch en jaarlijks weerkerend. Christian lichtte nog een van de standpunten van Vlaams Belang in deze toe: maak Gent terug bereikbaar en ontsluit de binnenstad ‘s avonds (gratis parkeren, zoals het vroeger was!) zodat er terug meer leven in de brouwerij komt.

We zeggen alvast: graag tot de volgende bijeenkomst van het Gentse Seniorenforum, waar Johan Deckmyn het zal hebben over een wel heel speciaal stadje: Orania.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...