Toch verkeerslicht Kasteellaan?

Stad wil toch verkeerslicht op Kasteellaan

Toch verkeerslicht Kasteellaan?

De Gentse schepen van Mobiliteit, Martine De Regge (SP.A), heeft maandag een onderhoud met het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Ze zal er nogmaals vragen of er toch geen verkeerslichten kunnen komen aan de oversteekplaats op de Kasteellaan. Dat antwoordde de schepen tijdens de gemeenteraad op vragen van Elke Decruynaere (Groen!) en Kristina Colen (Vlaams Belang).

Op de oversteekplaats op de ring ter hoogte van de Gandastraat gebeuren om de haverklap ongevallen. Begin dit jaar kwam daarbij een vrouw om het leven. Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde aan dat er een extra verlichtingspaal en een waarschuwingsbord komen, maar dat vindt schepen De Regge onvoldoende.(dih)
De Standaard / Oost-Vlaanderen

—————————–

Stad wil toch verkeers-licht op Kasteellaan

Schepen van Mobiliteit Martine De Regge (SP.A) heeft volgende week maandag een onderhoud met het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V). Zij zal er nogmaals vragen of er toch geen verkeerslichten kunnen komen aan de gevaarlijke oversteekplaats op de Kasteellaan. Dat antwoordde de schepen tijdens de gemeenteraad op vragen van Elke Decruynaere (Groen!) en Kristina Colen (Vlaams Belang).

Op de oversteekplaats op de stadsring ter hoogte van de Gandastraat gebeuren om de haverklap ongevallen. Begin dit jaar kwam daarbij een vrouw om het leven. Het Agentschap Wegen en Verkeer kondigde aan dat er een extra verlichtingspaal en een waarschuwingsbord komt, maar dat vindt schepen Martine De Regge onvoldoende.

‘Ik zal bij de minister nog eens aandringen op voetgangerslichten. Er komt wel een grote studie over de hele stadsring, maar daar willen we liever niet op wachten.’

Ook gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Sas van Rouveroij (Open VLD) ondervroeg de minister al over de gevaarlijke situatie op de Kasteellaan. (DIH)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...