Tanguy Veys verlaat Gent

Tanguy Veys vertrekt waarschijnlijk uit Gent
Tanguy Veys (Vlaams Belang) verhuist
Tanguy Veys bijna zeker lijsttrekker Vlaams Belang

Tanguy Veys verhuist binnenkort zo goed als zeker naar Blankenberge. Dat betekent een serieuze aderlating voor het Vlaams Belang in Gent. Veys is hier al jaren één van de sterkhouders van die partij.

“Mijn ex-vrouw is met de kinderen naar Brugge verhuisd”, zegt Veys. “Ik zie mijn zoontjes nu om de 14 dagen een weekend, en dat is veel te weinig. Ik wil hen zien opgroeien, hen mee opvoeden en nauw bij hun leven betrokken zijn. Dat kan alleen als ik hen meer zie. Ik heb dus co-ouderschap gevraagd aan de rechtbank, en dat kan natuurlijk alleen als ik in de buurt van hun school ga wonen. Hen elke dag naar Brugge voeren en ophalen, is niet haalbaar. Als de rechter het co-ouderschap toestaat, verhuis ik naar Blankenberge.” Veys kiest Blankenberge omdat het Vlaams Belang daar nog groeipotentieel heeft. Er wonen heel wat Antwerpenaren die om redenen van ‘leefbaarheid’ hun stad hebben verlaten. “Ik hoop inderdaad op te komen in West-Vlaanderen bij de volgende verkiezingen.” Hij diende zijn ontslag in als lid van de Koepel Gent. Veys startte hier in 1989 zijn politieke carrière. Hij zetelt vandaag in de Kamer, zou de derde plaats gekregen hebben op de provicieraadslijst en had ambitie om in de Gentse gemeenteraad te komen. (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

——————

Tanguy Veys vertrekt waarschijnlijk uit Gent

Tanguy Veys, een van de laatste sterkhouders van het Gentse Vlaams Belang, verhuist binnenkort waarschijnlijk naar West-Vlaanderen en verlaat de Gentse politiek.

‘Mijn ex-vrouw is met mijn zoontjes naar Brugge verhuisd. Voor co-ouderschap moet ik in de buurt gaan wonen’, zegt Veys. ‘Zekerheid heb ik pas in april.

Maar de kans is groot. Mijn kinderen komen eerst, daarna de politiek.’

Veys, Vlaams volksvertegenwoordiger en eind jaren negentig gemeenteraadslid in Gent, zetelde de laatste tien jaar in de Oost-Vlaamse provincieraad. Hij had ambitie om opnieuw in de gemeenteraad te komen. Mogelijk komt hij op de Vlaams Belang-lijst in Blankenberge.
02 april 2012, Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden

——————-

Tanguy Veys (Vlaams Belang) verhuist

De kans is zeer groot dat Tanguy Veys, die nu zetelt voor het Vlaams Belang in de Kamer, binnenkort verhuist naar Blankenberge. Zijn verhuis past in het kader van het co-ouderschap met zijn ex-vrouw die met haar kinderen naar Brugge is komen wonen. Hij had eerder ambitie om in de Gentse gemeenteraad te zetelen. Als Veys naar Blankenberge komt wonen is het niet uitgesloten dat hij op de lijst staat van het Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
10 april 2012, Het Nieuwsblad, Brugge-Oostkust

——————-

Tanguy Veys bijna zeker lijsttrekker Vlaams Belang

Het Vlaams Belang in Blankenberge krijgt serieuze versterking. Federaal parlementslid Tanguy Veys verhuist binnenkort van Gent naar Blankenberge.

Daar zal hij bijna zeker de VB-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen trekken. “Het Vlaamse Belang heeft in Blankenberge nog marge om te groeien”, zegt Tanguy Veys.

Gentenaar Tanguy Veys verhuist om dichter bij zijn kinderen te zijn. Zijn ex-vrouw woont nu met de kinderen in Brugge. “Ik wil mijn kinderen zien opgroeien en daarom is mijn verhuis naar Blankenberge zo goed als definitief”, zegt Tanguy Veys. Hij heeft al een optie genomen op een pand en zal vanaf 1 juni in Blankenberge wonen. Tanguy Veys verkoos uiteindelijk Blankenberge als z’n nieuwe thuishaven. “Ik heb altijd een goede band gehad met kopman Roger Catrysse. Hij is bovendien niet meer van de jongste en daarom versterk ik in overleg met de partij de afdeling in Blankenberge.

Mijn moeder woont ook in de buurt, in Knokke. Vlaams Belang heeft daarnaast een groot potentieel in Blankenberge. Ik voel aan het kiespubliek dat er nog marge is om te groeien”, aldus Tanguy Veys. “Ik ben nu bezig met informatie aan het verzamelen over de toestand in de stad: over welzijn, criminaliteit, vreemdelingen, het casino en andere dossiers. Op 12 mei neem ik deel aan een eerste verkiezingsdebat in Blankenberge.”

Stap terug

Het Vlaams Belang Blankenberge is alleszins blij met de verhuis van Veys.

“De komst van Tanguy wordt een serieuze versterking voor de partij. Een volksvertegenwoordiger is altijd een grote aanwinst”, zegt fractieleider Roger Catrysse, die de lijsttrekkerspositie zal overlaten aan Tanguy Veys.

“Hij zal dan zeker de lijst trekken voor het Vlaams Belang in Blankenberge.

Ikzelf zal op plaats drie staan. We hebben nu drie verkozenen in de gemeenteraad. Maar de vrees bestaat dat we iets zullen wegzakken bij de volgende verkiezingen. Twee verkozenen in de gemeenteraad is wel zeker haalbaar. Dan zal de vrouw op plaats twee een stap terugzetten ten voordele van mij.” Over de andere plaatsen op de Blankenbergse VB-lijst volgt nog overleg. “Of we aan een volledige lijst komen, is nog geen 100 procent zekerheid”, besluit Roger Catrysse. (JVRB)
11 april 2012, Het Laatste Nieuws, Oostkust

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...