Tanguy Veys omver rijden kost 1.265 euro


Een Gentse taxichauffeur kreeg gisteren tien dagen rijverbod en 1.265 euro boete omdat hij kamerlid Tanguy Veys (Vlaams Belang) in 2009 van zijn fiets reed. De politierechter veroordeelde Ahmet O. ook tot het betalen van een schadevergoeding van 80 euro voor de kapotte fiets van Veys. Op 26 november 2009 werd Veys van de sokken gereden in de Hoogpoort. “Toen die auto me voorbij stak, sneed hij me de pas af en reed mijn voorwiel kapot. De chauffeur stapte uit en maakte zich kwaad op mij . Daarna vertrok hij.

Vluchtmisdrijf dus,” aldus Veys. “Het zogenaamde slachtoffer is zelfs niet gevallen. Ik denk dat hier minstens twijfel bestaat over de aanrijding”, pleitte de advocaat van Ahmet O. “Mijn cliënt reed toch niet met vierkante wielen zeker? De schade is duidelijk en is het gevolg van het ongeval”, repliceerde advocaat Piet Noë. (LKI)
Het Laatste Nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...