Steekpartij in Gent – Vlaams Belang behoudt vertrouwen in het politiekorps en zet steunactie op het getouw

Petitie: Politie Gent – Recht op veiligheid!

Naar aanleiding van de uitspraken van het parket in Gent dat het comité P opdracht heeft gegeven de steekpartij waarbij drie gewonde politieagenten vielen te onderzoeken om na te gaan of de politie in deze geen fouten heeft gemaakt, wenst het Vlaams Belang zijn vertrouwen uit te drukken in de capaciteiten van het Gentse politiekorps. Het Vlaams Belang blijft geloven in de integriteit en de vastberadenheid van de politie die dag in dag uit klaar staan om de veiligheid in Gent te waarborgen.

Het drama dat deze week heeft plaatsgevonden mag geen aanleiding zijn om het reeds zwaar onder vuur liggend politiekorps helemaal de dieperik in te duwen. Het zou voor elke weldenkende politicus duidelijk moeten zijn dat zeker in dergelijke situaties de politiek haar veiligheidsmensen blijft steunen. Of de rouwbetuiging van de burgemeester aan de familie van de psychiatrisch gestoorde man daartoe bijdraagt, is nog maar de vraag.

Het Vlaams Belang vindt dat het de plicht is van de burgemeester om ‘zijn’ politiekorps en in het bijzonder de families van de gewonde politie-inspecteurs te ondersteunen en zijn blijvend vertrouwen uit te spreken.

Daarom zal het Vlaams Belang een steunactie voor het politiekorps op het getouw zetten aan het commissariaat in Ekkergem op maandag 23 maart om 14.00 uur. Tevens werd een petitie opgestart via de organisatie ‘Tot uw dienst’ waarbij de Gentenaars worden opgeroepen zich aan te sluiten bij de steun aan onze Gentse flikken: http://www.petitiononline.com/polgent/petition.html


 


Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang-Koepel Gent
0476/26.97.38

William Tuytschaever
Voorzitter ‘Tot uw dienst’
http://www.totuwdienstingent.be

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...