Stadsbestuur nodigt de volledige Turkse gemeenschap uit voor gesprek over conflict in Turkije

Schepen Tapmaz nam geen standpunt in maar “gaf enkel een impressie van zijn contacten binnen de Turkse gemeenschap”

Naar aanleiding van de poging tot staatsgreep in Turkije lanceerde de Turkse president Erdogan een hetze tegen de aanhangers van de Gülenbeweging. Ook in Gent gaven Turken gevolg aan de oproep van de Turkse president en waren er daden van vandalisme en een oproep tot betoging als gevolg hiervan.

Ook schepen Resul Tapmaz nam duidelijk een standpunt in door te stellen dat iedereen in Gent achter president Erdogan staat.

Het Vlaams Belang vroeg de burgemeester dan ook, of schepen Tapmaz hier zijn boekje niet te buiten ging en wat de stad zal doen ten gevolge van de openlijke dreigementen ten aanzien van de Gülenbeweging in Gent. De burgemeester stelde vooreerst dat de schepen geen stelling innam, maar “een impressie gaf van zijn contacten binnen de Turkse gemeenschap”.

Het Vlaams Belang vindt dit vreemd. Blijkbaar heeft schepen Tapmaz geen contacten binnen de Gülenbeweging. Volgens het antwoord van de burgemeester werd het Lucerna-college geconfronteerd met een graffiti-opschrift: “landverraders”. Het gemeenschapscentrum Meridiaan (Fedactio) op de Karthuizerlaan 111 werd met een opschrift beklad: “Rot op verraders. U bent aanhangers van de Gülenbeweging. We willen u hier niet hebben. Vertrek”.

Op mijn vraag hoe de burgemeester deze problematiek verder wenst aan te pakken antwoordde hij dat hij samen met schepen Resul Tapmaz de vertegenwoordigers van de Gülenbeweging ontvangen heeft op 26 juli.

Verder stelt hij dat het stadsbestuur de volledige Gentse Turkse gemeenschap heeft uitgenodigd voor een gesprek op 2 september aanstaande, nadat de meeste Turken terug zijn uit vakantie.

Johan Deckmyn Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent www.johandeckmyn.be 0476/26.97.38

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...