Stad Gent verplicht camera’s in elk café met portier

De stad Gent heeft een groot maatschappelijk probleem ontdekt: de discriminatie van allochtonen door portiers in bepaalde cafés, bars, discotheken e.d… Dat vele problemen in dergelijke zaken door de band genomen vaak door allochtonen veroorzaakt worden, wil men uiteraard niet gehoord hebben.

Tijdens de gemeenteraadszitting van september was Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn bikkelhard voor de meerderheid. Hij verweet de rood-blauwe coalitie dat zij de betrokken handelszaken op kosten jagen door hen te verplichten om duizenden euro’s te investeren in veiligheidscamera’s. Bovendien worden deze uitbaters ook verplicht om elk incident te melden aan de horecacoach, wat volgens Deckmyn ook de administratieve last van deze horecazaken verhoogt.

Deckmyn verweet de stad Gent dat zij zelf niet wensen te investeren in veiligheidscamera’s in buurten zoals de Overpoort, maar daarentegen wel de kleine handelszaken hiertoe verplichten.

Dat ook de liberalen het hiermee eens, zijn bewijst nog maar eens dat de partij die beweert de kleine zelfstandigen te verdedigen slaafs het socialistische beleid in Gent blijft volgen. De zelfstandigen blijven in de kou staan.

Er zijn trouwens nauwelijks klachten m.b.t. discriminatie door portiers. Deckmyn merkte op dat er veel meer klachten zijn over discriminatie van blanke kinderen door allochtonen op Gentse speelpleintjes. Maar daar komen geen camera’s, omgekeerd racisme wordt getolereerd door de stad Gent.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...