Stad Gent breekt zijn beloftes

STAD BREEKT BELOFTES

 Eind vorig jaar keurde de Gentse meerderheid de ingrijpende besparingsplannen goed. Daarbij werden de belastingen en retributies gevoelig verhoogd. Daarnaast wordt ook stevig gesnoeid in het stedelijk personeel. Er sneuvelen immers niet minder dan 435 jobs (dat is 9% van het personeelsbestand van de stad Gent). Met deze maatregelen brak de meerderheid schaamteloos de beloftes die ze naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen deed.

Sp.a, Open VLD en Groen bezorgden de gewone Gentenaar op die manier een wrang nieuwjaarsgeschenk. Dat de inwoners van Gent de nieuwe meerderheid, goed een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen, dan ook negatiever evalueert bleek onlangs uit een enquête bij 4.350 Gentenaars door het onderzoeksbureau iVox.

6 op 10

De nieuwe Gentse bestuursploeg krijgt van de Gentenaars slechts een 6 op 10. De persoonlijke populariteit van burgemeester Termont boert achteruit in vergelijking met de vorige legislatuur. Verder blijft de Gentenaar ontevreden over de staat van de wegen en de voetpaden. Naast de betaalbaarheid van woningen blijven de aanpak van overlast en kleine criminaliteit, alsook de aanpak van de integratieproblematiek bij allochtonen grote bezorgdheden in Gent.

Besparingsplannen

Bovendien is de Gentenaar vandaag meer dan ooit bezorgd over de precaire financiële toestand van de stad Gent. Daar zitten de uitgebreide besparingsplannen uiteraard voor iets tussen, plannen die trouwens bol staan van de gebroken beloftes van sp.a, Open VLD en Groen.

Helaas zijn er slechts weinig partijen die na de verkiezingen hetzelfde zeggen als ervoor. Het Vlaams Belang zal een dergelijke woordbreuk onverminderd blijven aanklagen. De problemen in Gent verdwijnen immers niet omdat er zich een nieuwe meerderheid aandient. Deze rood-donkergroene-bleekblauwe coalitie zal de problemen die ze ook de vorige legislatuur niet opgelost kreeg, nu met minder middelen moeten aanpakken.

 

Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...