Sint-Bernadettewijk gaat plat: Vlaams Belang “razend over schandelijke manier van werken”
Foto: Screenshot VRT.

Sint-Bernadettewijk gaat plat: Vlaams Belang “razend over schandelijke manier van werken”

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Sint-Bernadettewijk in Gent. Vandaag kregen de buurtbewoners te horen dat de wijk in 2022 tegen de grond gaat. Dit onherroepelijk en zonder inspraak. “Deze manier van werken is schandelijk – nadat enkele jaren geleden heel duidelijk werd hoe de wijk manifest werd verwaarloosd en tal van panden moesten leeggemaakt worden, moeten de inwoners nu opnieuw en volledig verhuizen”, reageert Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang) die geweigerd werd op de hoorzitting in de wijk deze namiddag.

De Sint-Bernadettewijk, bestaande uit arbeidershuisjes van begin vorige eeuw, zal in ’22 volledig afgebroken worden door het stadsbestuur, om er nieuwe sociale woningen te plaatsen. Het stadsbestuur vindt renovatie immers te duur en lichtte de inwoners vandaag in. Oppositiepartij Vlaams Belang is niet te spreken over de manier van werken en de povere communicatie naar de buurtbewoners toe.

“De mensen en huizen in de historische Sint-Bernadettewijk zijn jarenlang veronachtzaamd met alle gevolgen van dien, en nu moeten ze zonder boe of ba noodgedwongen verhuizen: Schandelijk”

“De mensen in de historische Sint-Bernadettewijk waren afgelopen jaren al sterk slachtoffer van de veronachtzaming van het Gentse stadsbestuur”, klaagt Deckmyn aan. “Tal van inwoners moesten er wonen in beschimmelde panden met gevaar voor de eigen gezondheid. Nog anderen moesten recent nog maar noodgedwongen verhuizen uit de Lübeckstraat. Zij zullen dus twee maal noodgedwongen moeten verhuizen! Het Gentse stadsbestuur had al veel langer en veel meer aandacht moeten hebben voor de Sint-Bernadettewijk, dan was deze drastische beslissing nooit nodig geweest en konden de panden op tijd en stond degelijk onderhouden worden. Dit is sociaal wanbeleid.”

Het Vlaams Belang is verder verbolgen over de communicatiemethodes en de manier van werken. “Deze brave mensen uit deze wijk van historische waarde moeten nu noodgedwongen weg, zonder boe of ba”, vervolgt Deckmyn. “Dat gaat dus ook om tal van mensen van een gezegende leeftijd die er al decennia wonen en nu gedwongen moeten verhuizen.” Dat de inwoners dat nu op deze manier te weten komen en bovendien geen enkele inspraak krijgen, ligt zwaar op de lever bij het Vlaams Belang. Deckmyn zelf werd geweigerd op de buurtzitting en moest het nieuws via geruchten en de pers vernemen.

De fractievoorzitter laat weten “vastberaden actie” te zullen ondernemen zodra de gemeenteraad haar activiteiten herneemt na de zomer.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...