Schepen weerlegt kritiek op strooien

“We moeten weer leren omgaan met winterweer. Ik heb de indruk dat we ons daar 30 jaar geleden minder lastig om maakten”, pareerde schepen Martine De Regge de kritiek die ze gisteravond kreeg in de commissie openbare werken.

Iedereen nam zijn hoed af voor de mensen van de strooidiensten. “Maar er loopt iets fout met de prioriteitenlijst van straten en met de manier van strooien”, klonk het bij zowel Gabrielle De Boever (VB), Kristina Colen (VB), Isabelle De Clercq (LDD), Matthieu Dierckx (CD&V) en Elke Decruyenaere (Groen!).

De Regge verdedigde vinnig haar beleid. “Er is een lijst met straten die voorrang krijgen in het strooien. Minstens 400 kilometer per dag werd er gestrooid, dat was dagelijks minstens 50 ton zout en sommige van die straten werden meermaals per dag gestrooid. Alleen kunnen we onmogelijk alle straten en pleinen strooien. Dat is een kwestie van prioriteiten.”

In het VRT-programma Man Bijt Hond werd Gent ‘de slechtste strooistad van het land’ genoemd. “Men toonde beelden van de Korenmarkt, maar daar werd gestrooid. Alleen, liep men op het niet gestrooide stuk. Sommige vrouwen liepen er op hakken. Ook is het beter dan niet te fietsen. Wel geef ik toe dat rond sommige overheidsgebouwen slecht gestrooid was. Dat zal beter moeten”, stelde De Regge. Bij de strooidiensten van de stad is de voorraad zout aangevuld tot 500 ton. In het nieuwe stadsdepot op de Gasmeterlaan zal plaats zijn voor 1.000 ton. (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...