Roeiers willen geen beker van Vlaams Belang

Prijs politieke correctheid voor roeivereniging

Omdat de Gentse Roei- en Sportvereniging (GRS) ‘niet wil vereenzelvigd worden met standpunten, waarden en uitspraken die ingaan tegen de ethische dimensie die de GRS aan haar sportactiviteiten wenst te geven’, weigerde het bestuur om de beker in ontvangst te nemen die het Vlaams Belang elk jaar uitreikt als sponsoring aan de Roeiregatta.

‘Wij waren zeer verbaasd en ontgoocheld dat het cordon sanitaire nu ook in de sport is afgekondigd’, aldus Vlaams Belang-leden Johan Deckmyn en Tanguy Veys, die bij wijze van ludieke actie dan maar een beker voor ‘Eerste Prijs Politieke Correctheid’ aan het bestuur overhandigden. (gn)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

————————–

Zie ook http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=TO38NDRQ en http://www.belg.be/leesmeer.php?x=9353

————————————-


Prijs politieke correctheid voor roeivereniging

Vlaams parlementslid Johan Deckmyn en federaal parlementslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) hebben de ‘Eerste prijs voor politieke correctheid’ geschonken aan de Gentse Roei- en Sportverenigingen. Zoals elk jaar wilden zij de Internationale Roeiregatta sponsoren, maar dit jaar liet de roeivereniging weten dat ze niet langer welkom waren, omdat de standpunten van Vlaams Belang indruisten tegen de ethische waarden van de roeivereniging. Beide parlementsleden trokken daarom met een ludieke actie naar de wedstrijd en overhandigden een trofee aan het bestuur. Die aanvaardde alsnog de sponsoring voor een nieuwe roeiboot. (DVL)
12 april 2011, Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...