Rellen Blaarmeersen afgelopen zomer: "Er zijn echt wel oplossingen"
Foto: Vlaams Belang.

Rellen Blaarmeersen afgelopen zomer: “Er zijn echt wel oplossingen”

De situatie in de Blaarmeersen met Brusselse amokmakers escaleerde deze zomer steeds opnieuw. Het wordt hoog tijd dat dit probleem grondig aangepakt wordt, met strenge maatregelen. Dat zegt mijn partij, het Vlaams Belang.

Als Gentenaar kon je deze zomer vijf dagen op voorhand een plaats reserveren aan het strand, voor mensen uit andere gemeentes was dat drie dagen vooraf.

Maar de Blaarmeersen zou zoals weleer een oord van rust, sport en koelte moeten worden voor de Gentenaars. Ik vroeg het Gentse stadsbestuur en burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) dan ook om het inschrijvingssysteem te herzien en reservaties voor te behouden aan de Gentenaars. Zeker gezien de drukte in coronatijden zouden daarmee niet enkel rellende Brusselse ‘jongeren’ geweerd kunnen worden, maar zou ook de bezettingsgraad onder controle gehouden kunnen worden.

Ook suggereerde ik om na te gaan om het domein tijdens het hoogseizoen betalend te maken voor niet-inwoners van Gent, zoals dat nu al het geval is in bepaalde provinciale domeinen.

Het stadsbestuur gaf toe “dat de Blaarmeersen er in de eerste plaats moet zijn voor Gentenaars”. Ook moest lieten de bevoegde schepen weten te constateren “dat niet iedereen met even goede intenties naar de Blaarmeersen komt”. Structurele oplossingen lijken echter te hoog gegrepen voor Stad Gent. Het Vlaams Belang zal alvast blijven pleiten voor concrete oplossingen, zodat de Gentenaar steeds tot rust kan komen in een veilige en aangename omgeving. Wij blijven uw partij voor recht en orde, ook en zeker en vast in Gent!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...