Rapnummer ‘9000’ scoort in gemeenteraad

Het hiphopnummer ‘9000’ van de Gentse rapper Fatih is niet alleen populair op YouTube, maar ook in de Gentse gemeenteraad. VB-raadslid Johan Deckmyn hekelde maandag in de gemeenteraad het nummer. “Het liedje promoot de multicul-maatschappij. De clip toont een Gent waar de waterpijp wordt gerookt en pitta gegeten en waar jongeren stickers kleven op palen. Er worden wapens getoond en van de politie gezegd dat ze agressief is als een pitbull.”

Burgemeester Termont repliceerde op een gepaste manier. “Ik zie er geen graten in. Deze man zingt, in onvervalst Gents, over het Gentse gevoel. Hij zingt over ‘Nie neute, nie pleuje’, het Gravensteen komt in de clip voor en inderdaad, hij is stoer bezig. Maar dat is eigen aan de rapcultuur.”

“Ik kan het alleen maar aanmoedigen. Ik zie het als gratis stadspromotie. Hij blikte het clipje op eigen houtje in, zonder hulp van de stad. De stickers zijn niet opgemerkt door onze milieudiensten. Mocht dat gebeuren, zouden we ze laten verwijderen. We hebben Gentse rappers en daar mogen we fier op zijn. Ik dank u voor de gratis reclame die u voor hen maakt”, stelde Termont. (JCG)
Het Laatste Nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...