Radicale Imam In Gent…

Radicale imam in Gent: volgens Termont ‘een misverstand’!

22 april 2015 Johan Deckmyn

Vorig jaar zou de radicale imam “Sjeik Mohamed Ben Ajiba” enige tijd in Gent hebben gewoond Deze imam hield in het verleden radicale preken in de El-Tawba in Evere. Hij werd in Brussel vorig jaar enkele keren aangehouden en weer vrijgelaten. Volgens het federaal parket had hij mensen geronseld om deel te nemen aan de Syrische burgeroorlog.

 

Toen de imam eind juli vorig jaar vrijkwam, vestigde hij zich in Gent, waar hij contact zou gehad hebben met de gematigde geestelijke Brahim Laytouss. Er werd ook gesteld dat de radicale imam ook in Gent radicale preken hield.

Door zijn verhuis naar Gent hield de man zich niet aan een van de voorwaarden van zijn vrijlating, werd hij op 16 maart 2015 opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst, maar zou kort daarna onder voorwaarden vrijgelaten zijn. De man wordt nog steeds verdacht van deelname aan activiteiten van een terroristische groepering.

Toen Vlaams Belang fractieleider Johan Deckmyn burgemeester Termont hierover een vraag stelde, antwoordde Termont dat alles zou berusten op een “misverstand”. Blijkbaar had de burgemeester contact met die radicale imam en zou die gezegd hebben dat een misverstand…

Deckmyn zei tegen de burgemeester dat hij minder goedgelovig was ter zake en besloot: “Juist, burgemeester, en het feit dat hij verschillende keer in de gevangenis zat berust waarschijnlijk ook op een misverstand!”

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...