Raadslid Vlaams Belang zit commissie voor

Rel rond Vlaams Belanger als voorzitter commissie

Voor het eerst in de Gentse politieke geschiedenis zat een raadslid van Vlaams Belang een gemeenteraadscommissie voor.

Dat was gisterenavond zeer tegen de zin van de commissieraadsleden, die prompt hun vragen introkken. Ook het vragenuurtje viel in het water. Vlaams Belang fractievoorzitter Francis Van den Eynde palmde de voorzittersstoel van de commissie Welzijn, OCMW, Noord-Zuid, Vredeshuis, Volksgezondheid, Milieu, Reg, Groendienst en Jeugd in. Dat kwam omdat comissievoorzitster Tine Heyse (Groen!) uitzonderlijk om familiale redenen verhinderd was. Ondervoorzitter Paul Goossens (CD&V) zat vast met een verplichting in de school waar hij werkt. Het reglement voorziet dan dat het oudste raadslid de commissie voorzit. (SVG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Lochristi-WetterenRel rond Vlaams Belanger als voorzitter commissie

Opschudding gisteravond tijdens de commissie Welzijn in het stadhuis. Omdat voorzitter Tine Heyse (Groen!) en ondervoorzitter Paul Goossens (CD&V) er niet konden zijn, moest Francis Van den Eynde van het Vlaams Belang de rol van voorzitter op zich nemen. Dat was duidelijk niet naar de zin van de drie commissieleden van Open VLD, SP.A en Vl.Pro die van plan waren een vraag te stellen.

‘Wij weigeren onze vraag hier op tafel te gooien’, klonk het in koor. ‘Meer nog, wij willen dat deze commissie zo snel mogelijk achter de rug is.’

Van den Eynde was duidelijk weinig onder de indruk en zette zijn werk koelbloedig voort. Het was de eerste keer dat een lid van het Vlaams Belang een commissie in Gent leidde. (dih,nla)
Het Nieuwsblad, regio Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...