Putten in de weg

Vergadering van 23 januari 2017
Nummer: 2017_MV_00033
Onderwerp: Mondelinge vraag van raadslid Gabi De Boever: Putten in de weg en gevaarlijke bermen na het vriesweer
Raadslid(-leden): Gabi De Boever – Vlaams Belang
Bevoegd: Filip Watteeuw
OMSCHRIJVING VAN DE VRAAG Toelichting: De lokale wegen worden beheerd door de gemeenten en steden. Putten in de weg vormen een terugkerend probleem na het vriesweer. Niet alleen de putten in het wegdek zijn gevaarlijk, ook de bermen ligger er vaak slecht bij. Dit laatste probleem situeert zich uiteraard meer in de landelijke deelgemeenten maar mag uiteraard niet vergeten worden. Dergelijke situaties vormen een serieus probleem: zowel voor de fietsers, de bromfietsers, de motorrijders als de automobilisten. Bovendien komt de verantwoordelijkheid van de stad Gent in het gedrang.
Vraag: Is de schepen op de hoogte van deze problematiek?
Heeft de schepen een plan om dergelijke gevaarlijke situaties in kaart te brengen en aan te pakken?
Bestaat er een specifiek meldpunt waar de burger dergelijke zaken kan signaleren?
2 van 2
ANTWOORD 25 januari 2017
De dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen en ikzelf zijn ons er van bewust dat dergelijke situaties zich kunnen voordoen na vriesweer. Het is bijna algemene wet dat vriesweer een slechte invloed heeft op de staat van de wegen.
Zowel in oude als nieuwe asfaltlagen kan het fenomeen opduiken en het is dus moeilijk te voorspellen waar een put zal opduiken. Ook een specifieke planmatige aanpak ontwikkelen naast de bestaande programma’s zoals toplaagvernieuwingen en integrale heraanleg is niet evident.
Er wordt wel aan de strooiploegen gevraagd deze zaken te melden na hun rondes en door te geven aan de sectorverantwoordelijke voor herstel zo snel als mogelijk te maken.
Eén adres voor het melden van dergelijke zaken:GENTINFO.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...