Provincieraadslid Veys krijgt schadevergoeding

Vier maanden cel voor slagen aan Tanguy Veys
Celstraf voor man die Tanguy Veys sloeg
Belager kamerlid Veys krijgt vier maanden cel

Provincieraadslid Veys krijgt schadevergoeding

De man die op de trein provincieraadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) aanviel, is gisteren door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot vier maanden cel. Sahat B. (30) uit Wichelen moet aan Veys ook een schadevergoeding betalen.

Op 26 november 2009 nam Tanguy Veys de trein naar Lokeren. Toen hij aan een tafeltje wou gaan zitten, liep het mis. “Om me te kunnen neerzetten op een vrije stoel, moest ik over de benen stappen van een andere passagier. De man zat languit met beide benen onder de zetels aan de overzijde”, vertelt Veys.

“Ik vroeg hem plaats te maken, maar daarop schopte hij tegen mijn rugzak, die hij in de middengang had gezet. Toen ik me wilde rechtzetten om de zak terug te nemen, kreeg ik vuistslagen in het gezicht.”

Kneuzingen

Veys liep kneuzingen op aan de kaak, de lip en het achterhoofd. “Door tussenkomst van een andere passagier werd erger voorkomen. Daarna heb ik me verplaatst naar een andere wagon”, vertelt het provincieraadslid. “Van daaruit belde ik de politie.”

In het station van Lokeren werd de dader, Sahat B., door de politie opgepakt. Een proces-verbaal werd opgesteld en B. moest voor de Dendermondse strafrechter verschijnen. De man daagde gisteren niet op tijdens de zitting om zich te verantwoorden. Naar verluidt zou hij ondertussen naar Frankrijk verhuisd zijn. Sahat B. (30) uit Wichelen werd bij verstek veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en 275 euro boete. Aan Veys moet B. een schadevergoeding van 660 euro betalen, onder andere voor dokterskosten en schade aan de rugzak, en 500 euro morele schadevergoeding. “We zijn tevreden dat feiten als deze toch niet gebanaliseerd worden”, besloot meester Piet Noë, advocaat van Tanguy Veys. (DND)
Het Laatste Nieuws

Vier maanden cel voor slagen aan Tanguy Veys

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft een 30-jarige man uit Wichelen bij verstek veroordeeld tot vier maanden cel en een geldboete van 275 euro. De man bracht vorig jaar Kamerlid Tanguy Veys (Vlaams Belang) slagen toe tijdens een incident op een trein.

De feiten gebeurden op 26 november 2009 in een trein op de lijn Gent-Sint-Niklaas. Er ontstond een discussie tussen Veys en de 30-jarige Sahat B. over een plaats op de trein. Veys kreeg enkele klappen van de man en liep kneuzingen op. Sahat B. werd schuldig bevonden door de rechtbank en moet Veys 660 euro schadevergoeding betalen. De beklaagde kan nog verzet aantekenen tegen het vonnis, zodat de zaak opnieuw moet worden behandeld. (belga)
De Standaard

Gent: Provincieraadslid Veys krijgt schadevergoeding

De man die op de trein provincieraadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) aanviel, is gisteren door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld. Sahat B. (30) uit Wichelen kreeg vier maanden gevangenisstraf en 275 euro boete. Aan Veys moet hij een schadevergoeding van 660 euro betalen. Tanguy Veys kreeg op 26 november 2009 klappen nadat hij een aanmerking maakte tegen een medepassagier die languit met zijn beide benen op een zetel lag. (DND)
Het Laatste Nieuws

Celstraf voor man die Tanguy Veys sloeg

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft een dertigjarige man uit Wichelen veroordeeld tot een celstraf van vier maanden en een boete van 275 euro. Sahat B. verkocht in november van vorig jaar kamerlid voor Vlaams Belang Tanguy Veys enkele rake klappen op de trein tussen Gent en Sint-Niklaas. Het opstootje ontstond na een discussie over een zitplaats.

Het kamerlid hield aan het incident enkele kneuzingen en een gescheurde rugzak over. De dader zou ondertussen verhuisd zijn naar Frankrijk, maar moet Veys wel nog een schadevergoeding van 660 euro betalen. (BeFo)
Gazet van Antwerpen

Belager kamerlid Veys krijgt vier maanden cel

Gent/Lokeren

De strafrechter in Dendermonde veroordeelde Sahat B. uit Liberia voor het belagen van kamerlid Tanguy Veys (Vlaams Belang) tot een effectieve gevangenisstraf van vier maanden en een geldboete van 275 euro. De man moet aan het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 660 euro.

Eind november vorig jaar viel Sahat B. kamerlid Tanguy Veys op de trein van Gent naar Sint-Niklaas aan, toen die naast hem wou plaatsnemen en per toeval een lichte schop op zijn been gaf. Sahat B. werd woedend en deelde een aantal rake klappen uit, waarbij Tanguy Veys verwondingen opliep aan het hoofd, de lippen, tanden en armen.

De politie werd gewaarschuwd en pakte de dader op toen de trein stilstond in het station van Lokeren. Sahat B. niet op en hij werd bij verstek schuldig bevonden. De dader, die toen nog in Wichelen woonde, zou verhuisd zijn naar Frankrijk. (DBS)
Het Nieuwsblad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...