Protestactie ‘Vlaams Belang heeft ook een mening!’ tijdens debat LVSV-Gent

‘Laat het debat en de vrije meningsuiting opnieuw zegevieren en stop de boycotpolitiek’


Deze avond organiseerde het Gentse LVSV (Liberaal Vlaams StudentenVerbond) in de gebouwen van de Universiteit Gent op de Blandijnberg een debat met sprekers van alle Vlaamse partijen – zelfs uit het Franstalig landsgedeelte werd een spreker van de PS en de MR uitgenodigd – behalve… van het Vlaams Belang. Dit is blijkbaar een bewuste strategie van de liberale (?) studenten, die vrije meningsuiting toch hoog in het vaandel zouden moeten dragen, want ook voor een debat van LVSV-Antwerpen dat gisterenavond plaatsvond, werd niemand van het Vlaams Belang uitgenodigd.

Daarom protesteerde het Vlaams Belang Koepel Gent bij aanvang van het debat aan de ingang met een spandoek “Vlaams Belang heeft ook een mening!” en deelde een pamflet (zie bijlage) uit aan de aanwezige studenten. Hiermee wou het Vlaams Belang protesteren en LVSV eraan doen herinneren dat ook nationalisten een mening hebben en dat de democratie het best gediend is met een woord en een wederwoord. Door het uitsluiten van de grootste Vlaams-nationale partij die consequent voor een onafhankelijke Vlaamse staat kiest (wat moeilijk kan gezegd worden van de N-VA), wordt een belangrijk segment uit de samenleving (een electoraat van 12% van de kiezers) genegeerd.

Het Vlaams Belang vraagt dan ook aan het Liberaal Vlaams StudentenVerbond om het debat en de vrije meningsuiting opnieuw te laten zegevieren en de boycotpolitiek te stoppen.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

————————

In de media verscheen hieromtrent:

Dexia: “Gemeentelijke Holding mee verantwoordelijk voor risicobeleggingen”

Aandeelhouders moeten anders behandeld worden dan spaarders. “Spaarders moet je beschermen, aandeelhouders moeten beseffen dat ze risico’s nemen door te beleggen, zoals de Gemeentelijke Holding”, aldus minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op een debat van het Liberaal Vlaams Studenten Verbond woensdagavond in Gent (LVSV).

“De fout van 2008 duikt opnieuw op, sommige banken zijn te groot, waaronder Dexia met een balans groter dan ons bbp”, aldus minister Van Quickenborne. “Aandeelhouders zoals de Gemeentelijke Holding doen risicobeleggingen, nu kan je niet zeggen dat ze allemaal vrijuit kunnen gaan. Wie aandelen koopt, weet dat de zon kan schijnen, maar dat het ook kan regenen.”

Groen!-Kamerlid Wouter De Vriendt vreest dat de huidige jongeren er later het slachtoffer van worden “We zullen er geen baat bij hebben, zoals Leterme zei over de bankencrisis”, aldus De Vriendt. Net als Van Quickenborne wijst hij naar de verantwoordelijkheid van steden en gemeenten in Dexia. “Politici zou moeten verboden worden om in beursgenoteerde bedrijven te werken. Dat is momenteel niet meer dan belangenvermenging, want als politicus moet je wetten maken, maar niet voor de bedrijven waar je zelf in zetelt.”

Aan het debat ging een actie van Vlaams Belangpolitici af, die hekelen dat ze in tegenstelling met voorgaande jaren geweerd worden uit de discussies. Volgens de organisatie werden enkel partijen uitgenodigd die aan de regeringsonderhandelingen deelnemen, al was ook N-VA’er Siegfried Bracke aanwezig. TIP/
(Belga)

————-

Kleinschalige betoging aan universiteit

Een tiental leden van het Vlaams Belang heeft gisteravond om 19 uur een kleinschalige betoging gehouden aan de faculteit Letteren- en Wijsbegeerte van Universiteit Gent. Ze deelden affiches en flyers uit van de partij.

De vertegenwoordigers klaagden dat ze niet uitgenodigd werden voor het debat van het Gentse Liberaal Vlaams Studentenverbond dat later op de avond doorging met alle Vlaamse en enkele Franstalige partijen.

Volgens volksvertegenwoordiger van het Vlaams Belang Tanguy Veys was zijn partij niet uitgenodigd omdat de Franstalige partijen anders niet zouden gekomen zijn naar het debat.

“Nochtans vertegenwoordigen wij toch ruim tien procent van de Vlaamse bevolking. Wij hebben ook een mening en zouden het debat zeker kunnen spijzen met onze ideeën, zeker in het kader van de regeringsonderhandelingen. Gisteren waren we ook al niet uitgenodigd op een debat in Antwerpen”, klaagde Veys.

Het Liberaal Vlaams Studentenverbond beweert echter dat ze niet iedereen konden uitnodigen. Zo is ook Lijst Dedecker niet aanwezig. Bij de betoging toonde de partij een affiche met daarop: “Vlaams Belang heeft ook een mening” en ze deelden ook enkele flyers uit aan voorbijgangers. De betoging verliep in alle rust en stilte. (TRG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 6 oktober 2011

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...