Project Vergeten Schoonheid

Voorafgaand aan de viering van de 104-jarige Fernande De Raeve in Het Heiveld, bracht onze fractie een bezoek aan de tentoonstelling Vergeten Schoonheid in zaal Oase (gelegen aan woonzorgcentrum Het Heiveld en lokaal dienstencentrum Wibier).

De tentoonstelling ‘Vergeten schoonheid’ brengt passies van oudere mensen, die door bijvoorbeeld dementie of geheugenproblemen op de achtergrond zijn geraakt, weer naar boven. Aan de tentoonstelling werken ruim twintig bewoners, bezoekers en vrijwilligers van drie OCMW-diensten mee: het woonzorgcentrum Het Heiveld, het lokaal dienstencentrum Wibier en het Dagverzorgingscentrum in Sint-Amandsberg. 

Meer informatie over dit project dat ontstond op initiatief van de buurtbewoners van Het Heiveld in het kader van een ‘Dementievriendelijke gemeente’, kan u terugvinden op de speciaal hiervoor ontworpen website Vergeten Schoonheid.

Bij het bezoeken van deze tentoonstelling wordt u begeleid door begeesterde vrijwilligers die uitleg verschaffen hoe elk kunstwerk tot stand kwam.
De moeite waard!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...