Ponton aan Rigakaai voor 250 vluchtelingen

De federale regering heeft de komst van 250 vluchtelingen naar Gent goedgekeurd. Ze zullen worden ondergebracht in tijdelijke woningen op een ponton dat aan de Rigakaai drijft, in het begin van de Gentse haven. In de loop van januari zal het ponton al in gebruik kunnen worden genomen.
De federale ministers hebben de grootschalige opvanginitiatieven voor vluchtelingen besproken. Voor Gent kreeg het project van de bedrijven Corsendonk en G4S Care de goedkeuring. Daarmee kunnen 250 vluchtelingen onderdak krijgen in Gent, in afwachting van de behandeling van hun asielprocedure.

In de loop van januari zal het ponton al in gebruik kunnen worden genomen. Nog deze maand organiseert het stadsbestuur een infovergadering voor de omwonenden. OCMW-voorzitter Rudy Coddens: “Asielzoekers in een procedure mogen niet meteen aan het werk, maar we denken eraan om hen te activeren via vrijwilligerswerk.”

Niet in Oude Houtlei

Een ander initiatief om 350 vluchtelingen op te vangen in het Monasterium Poortackere in de Oude Houtlei kreeg geen goedkeuring. Elders vangt de Stad nog 35 vluchtelingen op in de kazerne in de Ridderstraat, terwijl in de Doornzelestraat een zestigtal plaatsen zijn.
16.12.2016 Het Nieuwsblad.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...