Politieonderzoek rellen op Kouter afgelopen


Het politionele luik van het onderzoek naar de rellen op de Kouter tijdens de wedstrijd België-Turkije in juni 2011 is afgerond. Dat antwoordde burgemeester Termont op een vraag van Ortwin Depoortere van Vlaams Belang.

Depoortere was geïnteresseerd in het aantal relschoppers dat in beschuldiging werd gesteld en vervolgd zal worden. Ook hun ‘oorsprong’ wilde de Vlaams Belanger weten. ‘Van de 20 reeds afgehandelde dossiers hebben er vijf betrekking op Belgische ingezetenen en 15 op mensen van allochtone origine’, antwoordde Termont.

De 20 dossiers werden na overleg met het parket overgemaakt aan de Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. ‘Het gevolg daarvan is dat de weerhouden dossiers op administratief vlak zullen worden afgehandeld en de opgelegde sancties resulteren in een opgelegde administratieve boete en een stadionverbod. De hoogste sanctie is een stadionverbod van 24 maanden en een geldboete van 850 euro. In totaal werden 325 maanden stadionverbod opgelegd en 12.600 euro aan geldboetes’, aldus de burgemeester.
Het Nieuwsblad , aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...