Politicus Tanguy Veys stiekem in Arquettes-clip


In de videoclip van de jonge Gentse band Arquettes figureren meer Gentse politici dan de muzikanten willen. Op vraag van de band hingen burgemeester Termont, Vera Dua, Mathias De Clercq en Siegfried Bracke vier maanden geleden in de Charlatan de rockster uit voor de camera van Nic Balthazar. Nu blijkt dat ook Tanguy Veys van Vlaams Belang – ongevraagd – opduikt in de clip. Daarmee doet hij zijn reputatie van ‘alomtegenwoordig’ alle eer aan.

“‘s Middags ben ik niet gegaan, want iedereen zou mij herkend hebben”, grijnst Veys. “Maar ‘s avonds was er een optreden waarbij nog sfeerbeelden werden gemaakt. Daar sta ik dus wel op. Zo zijn alle partijen vertegenwoordigd.” Veys maakt zijn ‘stunt’ nu pas bekend, omdat hij bang was dat hij nog uit de clip zou geknipt worden. Maar bij de Arquettes en hun managementbureau Keremos hadden ze Veys niet eens opgemerkt.

“Raar dat hij daar nu pas mee uitpakt”, reageert Maarten Decock van Keremos.

“In elk geval, wij hebben hem niet uitgenodigd. Arquettes wil er ook niet mee geassocieerd worden. Maar het concert ‘s avonds was toegankelijk voor iedereen, hij mocht daar dus zijn. Of we hem er nog uitknippen? Nee, het was niet de bedoeling, maar als hij dat wil doen, houden wij hem niet tegen.

Uiteindelijk is hij maar een stip in de video. Volgende week komt de nieuwe clip van Arquettes uit.” Daar zal Tanguy Veys vermoedelijk niet in opduiken. (VDS)
Het Laatste Nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...