Plaatsen afvalkorven Koopvaardijlaan

Stad Gent start proefproject op m.b.t. afvalkorven Koopvaardijlaan

Vrachtwagenchauffeurs zorgen voor overlast in Koopvaardijlaan en omliggende straten

N.a.v. een vraag die ik hieromtrent stelde, antwoordde schepen Heyse me dat vrachtwagenchauffeurs vooral tijdens het weekend verblijven in de Koopvaardijlaan en omliggende straten. De overlast die ze veroorzaken is genoegzaam bekend bij het stadsbestuur. Ze laten zwerfvuil achter in de berm en doen er hun behoefte bij gebrek aan een toilet.

De gemeenschapswachten proberen zoveel als mogelijk de vrachtwagenchauffeurs te sensibiliseren, met wisselend succes. Om de pakkans te verhogen, verruimt het O-team van de Politie minstens tijdens de zomermaanden het handhavende toezicht rond de site van DOK en in de Koopvaardijlaan, de Chinastraat en aangrenzende straten.

Daarnaast loopt er vanaf eind september 2015 met middelen van OVAM een éénjarig proefproject in de Koopvaardijlaan dat de vrachtwagenchauffeurs wil stimuleren hun afval in afvalkorven te gooien.

Voorts staat er op deze site ook een illegale kampeerwagen (nabij de gele kraan). Daar zal de Stad een procedure inleiden om de bewoner(s) ervan te verdrijven.

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

volg me ook op  twitter en  facebook

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...