Pech blijft Kobra-werken achtervolgen

Fietsenstalling klaar tegen Pasen

De werken aan de fietsenstalling en het publiek sanitair onder de Sint-Michielsbrug hebben grote vertraging opgelopen. Ze moesten klaar zijn tegen juli vorig jaar, maar het wordt Pasen dit jaar. En het automatische besturingssysteem voor de tramwissels werkt opnieuw, maar nu zijn er weer barsten in het beton tussen de tramsporen opgedoken. De Kobra-pech houdt aan.

FIETSENSTALLING

Uit een antwoord van Martine De Regge (SP.A), schepen van Openbare Werken, aan gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang) blijkt dat de ‘onderaannemer van hoofdaannemer Stadsbader, die de fietsenstalling moest inrichten, incompetent is’. Hij slaagde er niet in de plannen van de architecten tot detailplannen uit te werken. Stadsbader stelde een nieuwe onderaannemer aan. Als alles goed gaat, zijn de fietsenberging en het publiek sanitair tegen Pasen klaar. ‘De extra kosten zijn ten laste van de hoofdaannemer. Hij is daarvoor verantwoordelijk’, zegt schepen De Regge.

BARSTEN

In het beton dat tussen de sporen is gegoten van de Korenmarkt tot aan het Belfort, zijn barsten ontstaan. Die werden opgevuld met silicone. ‘Dat moet worden hersteld, om ergere problemen te voorkomen. Als er water in die barsten sijpelt en het vriest, dan kan dat grote gevolgen hebben’, zegt De Regge.

BESTURINGSSYSTEEM

Het automatische besturingssysteem voor de wissels en de verkeerslichten die het tramverkeer op de Korenmarkt en in de Cataloniëstraat moeten regelen, sputterde vorige week tegen. De aansluitingen waren niet goed gebeurd. Met man en macht is eraan gewerkt en gistermorgen functioneerde het weer. Zij het niet voor voertuigen die normaal niet langs die lijnen rijden. Dan moet er manueel worden gewisseld.

KUNSTWERKEN

Twee internationaal gerenommeerde kunstenaars, de Japanse kunstenares Yayoi Kusama en de Brusselse kunstenaar Didier Vermeiren, zullen twee zuilvormige creaties van 24 meter met een diameter van 2,5 meter hoog maken. Tegen het voorjaar van 2012 komen die zuilen op de twee ronde, betonnen blokken op de Korenmarkt. Ze staan voor de Sint-Niklaaskerk en ter hoogte van de ingang van de Hema. (KVK)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

—————–

Fietsenstalling klaar tegen Pasen

De fietsenstalling onder de Sint-Michielshelling in Gent opent tegen Pasen, eind april dus.

Dat antwoordde schepen De Regge op een vraag van VB-raadslid Kristina Colen. De stalling was open tijdens de Gentse Feesten 2010, maar sindsdien bleef ze dicht en konden de 200 fietsen er niet geplaatst worden of het publiek sanitair gebruikt worden. “De werken hebben inderdaad grote vertraging opgelopen. De onderaannemer die hoofdaannemer Stadsbader aanstelde, was onbekwaam. Er zaten voortdurend fouten in de plannen die hij moest leveren aan de ateliers die de rekken moeten maken. Uiteindelijk is de onderaannemer vervangen. Momenteel verloopt alles vlot. De fietsenberging en het publiek sanitair moeten tegen Pasen af zijn”, zegt Martine De Regge. (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent -Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...