Park and Ride in Oostakker is een flop

Geflopte Park and Ride mag blijven
Park & ride Carrefour geen succes

De Park and Ride-parking aan de Carrefour in Oostakker is een flop. Dat gaf Karin Temmerman (SP.A), schepen van Mobiliteit, in de gemeenteraad toe. Toch blijft de zone behouden. ‘Anders zijn we het terrein misschien kwijt’, zei ze. Op het parkeerterrein met 250 plaatsen staan er dagelijks minder dan tien wagens. Alleen met de Gentse Feesten draait de Park and Ride goed, al staat hij ook dan niet vol.

Gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang) vroeg of er geen alternatief was. Elke Decruyenaere (Groen!) zei dat de Park and Ride niet goed georganiseerd is en pleitte voor een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer.

Sinds 2004 is er een Park and Ride-parking aan de Carrefour in Oostakker. Op de immense parking van de Carrefour wordt een strook, goed voor 250 auto’s, gereserveerd voor mensen die hun wagen er gratis kunnen achterlaten en verder naar Gent rijden met het openbaar vervoer. Stad Gent huurt de grond van de eigenaar.

Karin Temmerman zei dat de cijfers voor zich spraken. ‘Toch pleit ik ervoor het huurcontract met vijf jaar te verlengen. Het klopt dat er geen goede aansluiting met het openbaar vervoer is. We hopen op een herinrichting van de Antwerpsesteenweg waardoor er misschien ook een tramlijn komt.’ (KVK)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Geflopte Park and Ride mag blijven

De Park and Ride-parking aan de Carrefour in Oostakker is een flop. Dat gaf Karin Temmerman (SP.A), schepen van Mobiliteit, in de gemeenteraad toe. Toch blijft de zone behouden. ‘Anders zijn we het terrein misschien kwijt’, zei ze. Op het parkeerterrein met 250 plaatsen staan er dagelijks minder dan tien wagens. Alleen tijdens de Gentse Feesten draait de Park and Ride goed, al staat hij ook dan niet vol.

Gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang) vroeg of er geen alternatief was. Elke Decruyenaere (Groen!) zei dat de Park and Ride niet goed georganiseerd is en pleitte voor een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer.

Op de immense parking van de Carrefour wordt een strook gereserveerd voor mensen die hun wagen er gratis kunnen achterlaten en verder naar Gent rijden met het openbaar vervoer. Stad Gent huurt de grond.

Toch wil Temmerman het huurcontract met vijf jaar verlengen. ‘We hopen op een herinrichting van de Antwerpsesteenweg waardoor er misschien ook een tramlijn komt.’ (kvk)
De Standaard / Oost-Vlaanderen

Park & ride Carrefour geen succes

De park & ride-parking aan de Carrefour in Oostakker kent weinig succes. Dat moest de Gentse mobiliteitsschepen Karin Temmerman toegeven toen VB-raadslid Kristina Colen er naar vroeg. Temmerman vroeg de gemeenteraad het contract met Carrefour voor 250 parkeerplaatsen te verlengen. “Er staan daar amper auto’s”, stelde Colen. Volgens Temmerman is dat het gevolg van een slechte verbinding met het openbaar vervoer. “Tijdens de Gentse Feesten wordt de parking wel veel gebruikt en ik hoop dat de herinrichting van de Antwerpsesteenweg, waardoor misschien een tramlijn tot in Gent komt, veel zal verbeteren. Als we het contract niet verlengen, zijn we het kwijt”, vreesde ze. De gemeenteraad keurde de verlenging goed. (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 28 mei 2010

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...