Pact 2020: Peeters verdedigt opnieuw aanpak om Vlaanderen tot topregio te maken

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) beseft dat er hard gewerkt moet worden om van Vlaanderen tegen 2020 een topregio te maken. Hij blijft er evenwel van overtuigd dat in het Pact 2020 de juiste doelstellingen zijn geformuleerd. “We zullen stappen zetten”, zo antwoordde hij aan de parlementsleden Filip Watteeuw (Groen!), Lode Vereeck (LDD) en Johan Deckmyn (Vlaams Belang) die Peeters ondervroegen over het tussentijdse kritische voortgangsrapport.

In de commissie Algemeen Beleid beaamde Peeters dat er actie moet komen. “VIA is ingeschreven in het Vlaamse regeerakkoord. Dat is het zuiverste politieke engagement. We zullen stappen zetten”, luidde het strijdvaardig. Binnenkort legt de Vlaamse administratie aan de regering een oplijsting van concrete projecten voor.

Peeters herhaalde dat via de aangestelde Raad van Wijzen de strategie van het langetermijnproject opgevolgd wordt en dat ook de monitoring verder is uitgeklaard.

Groen!-parlementslid Watteeuw polste bij de minister-president of hij nog zal bijsturen. Watteeuw verwees naar de stakeholders ACW en de Verenigde Verenigingen die menen dat de ambities meer gericht moeten zijn op milieu, armoede, cultuur en etnische minderheden. Peeters zei ervan overtuigd te zijn dat de gelegde accenten nog altijd de juiste zijn.

Op kritiek van Vlaams Belang dat de lopende mediacampagne een publiciteitsstunt is, grapte Peeters dat de VIA-website al 25.198 bezoekers heeft gehad. Hij benadrukte dat de ambitie van de Vlaming, die het langetermijnproject mee moet waarmaken, blijvend moet worden aangewakkerd. Er volgen nog campagnes, voegde hij eraan toe. VEK/GEJ

BRUSSEL 20/04 (BELGA)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...