Overlast aan de Zuid door "jongeren"

Het Nieuwsblad/Aan Gent gebonden – 25 Sep. 2014
Pagina 30

De Gentse politie zet extra mensen in van de wijkdienst en het overlastteam om te controleren aan Gent Zuid. Ze laat politiemensen meerijden op de trams.
De gemeenteraadsleden Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Siegfried Bracke (N-VA) vroegen zich af of de politie wel correct had gereageerd op de incidenten die zich vorige week donderdag voordeden aan Gent-Zuid. Alles begon met de controle van twee scholieren, waarvan er een met een vervallen abonnement reed. Omstaanders begonnen te sympathiseren met de scholieren die aan Gent-Zuid door controleurs werden ondervraagd. Een politieman liep in de heisa een hersenschudding op. De politie moest extra mensen sturen en trok die na een tijd terug om de zaak te laten kalmeren.
Burgemeester Termont (SP.A) stelde dat de politie een goede keuze had gemaakt. De reden voor de heisa was dat jongeren dachten dat de controle een racistische inslag had. Er is al overleg geweest met de directie van de Sint-Benedictusschool, de school van de jongeren, met de Lijn en de politie. ‘We maakten een evaluatie om dergelijke incidenten te voorkomen. Op woensdag-, donderdag- en vrijdagnamiddag, als er veel jongeren aan de Zuid zijn, komen er extra patrouilles met mensen van het overlastteam en de wijkdienst. Politiemensen rijden ook mee op trams’, zei Termont. (kvk)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...