Ortwin Depoortere volgt Barbara Bonte op in het Vlaams Parlement

Vlaams parlementslid Barbara Bonte neemt vandaag om persoonlijke redenen ontslag als Vlaams parlementslid voor het Vlaams Belang. Ze wordt in het Vlaams Parlement opgevolgd door Gentenaar Ortwin Depoortere.

Barbara Bonte licht de redenen van haar ontslag als volgt toe: “Het afgelopen anderhalf jaar is er behoorlijk wat veranderd in mijn leven. Ik werd parlementslid en ook de trotse mama van 2 prachtige baby's. De combinatie van 'mama' en 'politica' blijkt voor mij, als chronisch migrainepatiënt, echter veel zwaarder dan gedacht. Daarom heb ik na wekenlang nadenken, wikken en wegen uiteindelijk de knoop doorgehakt om mijn politieke carrière stop te zetten om mij volledig op mijn gezin en gezondheid te kunnen richten. Dit was voor mij de enige logische oplossing, want loopbaanonderbreking of deeltijds werken bestaan helaas niet in de politiek.

Ondanks enkele tegenslagen tijdens mijn korte periode als parlementslid – mijn vader overleed onverwacht en ik kende een zwangerschap met ernstige complicaties waardoor ik maandenlang buiten strijd was- heb ik steeds mijn uiterste best gedaan om de stem van mijn kiezers in het parlement te laten weerklinken. Ik ben er zeker van dat Ortwin Depoortere, die mij zal opvolgen als parlementslid, dit met veel verve van mij zal overnemen. Ik wens hem dan ook alle succes toe.

Ik wil tenslotte nog benadrukken dat ik geenszins met ruzie of meningsverschillen afscheid neem, integendeel, ik wil graag al mijn collega's binnen Vlaams Belang danken voor de bijna 8 jaar dat wij constructief hebben samengewerkt, en wens de partij het allerbeste toe”.

Ortwin Depoortere is al vele jaren actief in het Vlaams Belang. Hij is momenteel nationaal secretaris en partijbestuurslid. Van 2004 tot 2007 was Ortwin al federaal parlementslid.

Van 2000 tot 2012 ook gemeenteraadslid van de stad Gent. Ortwin zal zich in het bijzonder toeleggen op sociale thema’s. Het Vlaams Belang wenst Barbara Bonte van harte te danken voor haar inzet voor het Vlaams Belang.

Chris Janssens Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...