Ortwin Depoortere naar Deinze

[PERSBERICHT – 10 februari 2016]
Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere verhuist van Gent naar Deinze
Met de verhuis wordt het politieke speelveld in de regio Gent-Eeklo iets anders ingevuld

Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere (45 jaar en vader van 2 kinderen) maakte gisteren zijn beslissing bekend om te verhuizen van Gent naar Deinze. Zijn keuze is ingegeven door familiale omstandigheden maar is eveneens gebaseerd op politieke redenen.

Ortwin Depoortere was van 2001 t.e.m. 2012 gemeenteraadslid in Gent en van 2004 t.e.m. 2007 zetelde hij in de federale Kamer. Momenteel is hij Vlaams volksvertegenwoordiger (sinds oktober 2015) in opvolging van Barbara Bonte waar hij de sociale dossiers in de commissie Welzijn opvolgt. Hij zetelt tevens in het nationaal Partijbestuur van het Vlaams Belang als Nationaal Secretaris.

Met de verhuis wordt het politieke speelveld in de regio Gent-Eeklo iets anders ingevuld. Ortwin Depoortere: “Ik verlaat Gent met een dubbel gevoel. Enerzijds is Gent de hoofdstad van Oost-Vlaanderen waar de politieke problemen zich opstapelen en waar de rol van het Vlaams Belang nog lang niet uitgespeeld is. Maar anderzijds wil ik samen met partijvoorzitter Tom Van Grieken kansen geven aan nieuw aanstormend talent in de Arteveldestad.”

Depoortere beklemtoont dat een mix van ervaring (met de huidige VB-fractieleider in de Gentse gemeenteraad) en jeugdig enthousiasme de leidraad moeten vormen in de komende jaren. Met zijn switch naar Deinze laat hij trouwens ruimte in Gent om deze strategie kans op slagen te geven.

Voordeel is alleszins dat ook in Deinze opnieuw het nodige vuur kan worden aangewakkerd voor een Vlaams-nationale partij die haar oor bij het volk te luisteren legt. Ortwin Depoortere: “Het is mijn ambitie om de werking van het Vlaams Belang in Deinze terug aan te zwengelen met als uiteindelijk doel onze partij terug op de politieke kaart te zetten bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.”

Als fractieleider in de Gentse gemeenteraad en als voorzitter van de koepel Gent wil ik nadrukkelijk Ortwin bedanken voor zijn jarenlange inzet in Gent. Hij was niet alleen op papier ondervoorzitter van het Vlaams Belang maar was bovenal de propagandaleider die ook het veldwerk niet schuwde. Ik ben er zeker van dat zijn gedrevenheid en politiek talent de nodige vruchten zal afwerpen voor het Vlaams Belang in Deinze.

Met vriendelijke groeten,

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be
0476/26.97.38
volg me ook op twitter en facebook
Wie Ortwin Depoortere rechtstreeks wil contacteren, kan hem bereiken op 0496/40.38.18.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...