Optrekken pensioenleeftijd is kiezersbedrog

Het Vlaams Belang is verbolgen over de woordbreuk van de federale onderhandelaars inzake de optrekking van de pensioenleeftijd.  “De Zweedse onderhandelaars verwachten blijkbaar dat kiezers als vee mogen worden behandeld,” reageert Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans.
 
De discussie over de wettelijke pensioenleeftijd beheerste meermaals de verkiezingsdebatten. Hoewel toen geen enkele partij het optrekken van de pensioenleeftijd bepleitte, bereikten de onderhandelaars nu een akkoord om de pensioenleeftijd op te trekken tot 67 jaar. Zelfs de N-VA – de partij met het meest liberale programma – pleitte in haar verkiezingsprogramma voor het behoud van de pensioenleeftijd op 65 jaar (blz 11, N-VA verkiezingsprogramma). 
 
Voor het Vlaams Belang is het raken aan de wettelijke pensioenleeftijd niet alleen asociaal en onrechtvaardig, het is ook volstrekt onnodig. Wel moet de gemiddelde duur van de beroepsloopbaan omhoog, door arbeid zowel voor werkgevers als werknemers opnieuw aantrekkelijk te maken. Het verhogen van het aantal mensen dat effectief aan de slag is, moet de kernoplossing bieden om de stijgende pensioenkosten te financieren. Uiteraard kan en mag het debat over de hiervoor nodige middelen niet los gezien worden van het debat over de transfers in de sociale zekerheid die een onrechtvaardige last leggen op de Vlaamse economie.

Gerolf Annemans: “Vlaanderen kan niet langer op een dergelijk schandalige manier verantwoordelijkheid dragen voor de Belgische financiën, en al zeker de Vlaamse gepensioneerden niet. Het is een schande dat de Zweedse coalitie de regering wordt van het stilleggen van de Vlaamse autonomie.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...