Oppositie eist ontslag van voorzitter Rocsa

De oppositiepartijen eisten in de Gentse gemeenteraad het ontslag van Eddy Beek als voorzitter van de vzw Rocsa. Uit een audit bleek dat Rocsa de wet overtrad toen Beek de vzw van zijn vrouw en stiefdochter jaarlijks 10.000 euro betaalde om de administratie van Rocsa te doen.

De drie oppositiepartijen trokken alle registers open in hun interpellaties. Begin juli kwam aan het licht dat de Vlaamse overheid opdracht gaf aan de stad Gent om een audit uit te voeren bij de vzw’s Rocsa en Procema. De eerste werkt als socio-culturele vzw. Procema, met ook Beek als bestuurslid samen met diens vrouw en stiefdochter, deed de administratie voor Rocsa, voor 10.000 euro per jaar.

“Niemand betwist de uitstekende werking en doelen die Rocsa nastreeft”, stelden zowel Bram Vandekerckhove (Groen!), Gabi De Boever (VB) (red.: bedoeld wordt Wis Versyp) als Matthieu Dierckx (CD&V). “Maar de belangenvermengingen geven dit dossier een onfrisse smaak”, klonk het. “Het zou een signaal zijn, mocht de voorzitter ontslag nemen zodat die goede werking niet in het gedrang komt.”

Termont verdedigde Beek. “Hij heeft zich niet persoonlijk verrijkt. Het geld dat Procema kreeg, werd gebruikt voor andere culturele doelen. Zodra bekend was dat er een mogelijk probleem was, werd de samenwerking tussen de twee vzw’s stopgezet. Ik doe niet mee aan een spelletje koppensnellerij”, aldus Termont. “We hebben dit dossier uitgebreid bekeken en samen met de stadssecretaris en Eddy Beek besproken. Er was nooit sprake van kwaad opzet. Beek liet ook al weten dat er eind dit jaar een nieuw bestuur wordt samengesteld en dat hij aanblijft om die overgang te helpen maken.” (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi Gent-Eeklo-Deinze Vlaamse Ardennen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...