Opnieuw aanslag op Gents VB-secretariaat

Deze nacht om 02.56u  hebben twee gemaskerden zware schade aangericht aan het regionaal secretariaat van het Vlaams Belang  in Gent: niet alleen werd de glazen inkomdeur van het gebouw vakkundig gesloopt, daarenboven werden de vier rolluiken van het secretariaat onherstelbaar beschadigd. Ook de 3 grote ramen van het secretariaat werden volledig vernield.  Rolluiken en ramen werden met metalen staven doorboord.

De resultaten van de vorige aanslag met verfbommen op ons secretariaat zijn nog zichtbaar en opnieuw slaat men nu nog harder toe. De daders staan op camerabeelden en lieten ook materiaal achter. Het materiaal en de beelden zullen aan de politie overhandigd worden voor verder onderzoek.

Opnieuw moet het Vlaams Belang vaststellen dat Gent, door de beleidsvoerders aanzien als een ‘toffe en verdraagzame stad’ zich weer van de grimmigste kant laat zien. Na de aanvallen op studenten (waar gemaskerden KVHV en NSV-studenten het ziekenhuis insloegen), na de inval bij het bouwbedrijf BESIX (waar krakers zware vernielingen aanrichtten), na de poging van een harde kern politieke hooligans om van een betoging gebruik te maken om het secretariaat aan te vallen (waarbij 2 agenten zwaar gekwetst werden), is het nu dus opnieuw raak.

Het signaal van het stadsbestuur om de combitaks te laten vallen voor de opgepakte manifestanten op 10 november is voor een aantal van die heerschappen duidelijk een vrijgeleide om verder amok en heisa te maken.

Deze aanval was zonder meer de meest agressieve die het secretariaat te verduren heeft gekregen. We kunnen ons alleen maar afvragen wat er nodig is voor burgemeester Termont om eindelijk eens korte metten maken met deze hooligans. Zolang een gedoogbeleid gevoerd wordt voor krakers en dergelijke geweldadige acties onbestraft blijven, zal Gent het Mekka blijven voor zij die vinden dat geweld noodzakelijk is om hun politieke tegenstanders monddood te maken.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
Vlaams volksvertegenwoordiger

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...