Oost-Vlaamse deputatie wil letterlijk geen pottenkijkers

Ramen provinciehuis al in geen 2 jaar meer gewassen

Het is de nieuwsgierige provincieraadsleden en het weinige publiek bij de provincieraden wellicht al opgevallen; de Oost-Vlaamse deputatie heeft niet graag pottenkijkers. 
Blijkbaar neemt de deputatie dat ook letterlijk, want de voorbijgangers en bezoekers van het provinciehuis in de Gouvernementstraat te Gent kunnen vaststellen dat de ramen er bijzonder smerig uit zien.

In antwoord op een schriftelijke vraag blijkt nu dat de ramen van het Oost-Vlaamse provinciehuis al sinds begin 2008 niet meer gereinigd werden.  Een eerste reiniging door een externe firma wordt pas midden maart ’10 voorzien.   Blijkbaar mocht het eigen personeel, dat hiervoor vroeger instond, niet meer de ramen zelf onder handen nemen.  Bovendien zullen vanaf dan de ramen 3 keer in plaats van vroeger 4 keer per jaar worden gereinigd.  Van een ‘open huis’ is dus ook op dat vlak geen sprake.

010/008 – Het reinigen van de ramen van het Provinciehuis
Vraagsteller :Tanguy Veys
Datum vraag :10 februari 2010
Datum antwoord :25 februari 2010
Verslaggever :Alexander Vercamer
Vraag: http://www.oost-vlaanderen.be/documents/SJ/511sv2010008veysramenvraag.pdf
Antwoord: http://www.oost-vlaanderen.be/documents/OR/512sv2010008veysramenantwoord.pdfTanguy Veys
Provincieraadslid – Fractievoorzitter Vlaams Belang

In de media verscheen hieromtrent het volgende:

Ruiten wassen

De schoonmaakfirma ISS gaat midden maart alle ramen van het Provinciehuis wassen. Dat is groot nieuws, want het is twee jaar geleden dat dat nog eens gebeurd is. Het was provincieraadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang) die de vraag stelde, omdat hem was opgevallen dat de ruiten van het Provinciehuis tussen de Gouvernementstraat en het Laurentplein de jongste tijd wel heel smerig zijn. Eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) gaf toe dat een gedeelte van de ramen voor het laatst werd schoongemaakt begin 2008. Tot dan stond het provinciepersoneel zelf in voor de reiniging. Daarna werd de schoonmaakdienst van de Vlaamse Gemeenschap verantwoordelijk, maar het duurde heel lang voor die een firma aanstelde. (dhg)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Ramen Provinciehuis in geen twee jaar gewassen

Wie de komende dagen langs het Provinciehuis in Gent komt, moet er maar eens op letten: de ramen van het overheidsgebouw langs de Gouvernementstraat, de Henegouwenstraat en het Laurentplein zien er ronduit vuil uit. De reden daarvoor is heel simpel: ze werden sinds 2008 niet meer gewassen.

Dat is het verrassende antwoord dat Vlaams Belang-raadslid Tanguy Veys kreeg toen hij gedeputeerde Alexander Vercamer daaromtrent om uitleg vroeg. ‘Begin 2008 liep het contract met een schoonmaakbedrijf ten einde. Rond die periode werd beslist dat de Vlaamse overheid in zou staan voor het beheer en dus ook voor de schoonmaak van het Provinciehuis’, stelt woordvoerster Julie Clément. ‘Zij lieten nogal wat tijd gaan over de aanstelling van een nieuw bedrijf. Maar nu is er wel een nieuw contract met een nieuw bedrijf. Zij zouden normaal gezien in januari langsgekomen zijn, maar door het vriesweer werd dat uitgesteld. Ze zullen nu halverwege deze maand de ramen komen poetsen.’ (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Eeklo-Deinze

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...