Ongelooflijke leegstand sociale woningen in Steenakker – Nieuw Gent

Men moet het met zijn eigen ogen zien om te kunnen geloven. In Steenakker staan een groot aantal sociale woningen reeds langdurig leeg. Het is zo erg, dat men de ramen en deuren met metalen platen heeft moeten afsluiten, om krakers buiten te houden.
Ook in
 de Groenewalstraat, Silextraat, Arduinstraat, Bernard De Wildestraat en Jan Van Haelststraat is er een enorme leegstand van sociale woningen en appartementsblokken.

In deze tijden van woningsnood, valt het moeilijk te begrijpen waarom er niet met man en macht gewerkt wordt om deze huizen en appartementen met prioriteit terug op de woningmarkt aan te bieden.
De leegstand trekt uiteraard ook storters van zwerfvuil aan, alsof de lelijke afgesloten woningen nog niet voldoende waren om deze buurt te degraderen.
De bijgevoegde foto's zeggen meer dan woorden… Nieuw Gent is jammer genoeg een kankervlek rijker.

Vlaams Belang Koepel Gent heeft deze problematiek met hoogdringendheid op de politieke kalender gezet. U zal zelf ter plaatse kunnen beoordelen hoe lang het duurt alvorens de Gentse gemeenteraad de sociale huisvestingmaatschappijen in beweging krijgt.
Gemeenteraadslid Wis Versyp stelde een vraag (zie bijlage onderaan) in de gemeenteraad. Het summiere antwoord van schepen Balthazar luidde: 'Dit is niet echt een materie waar stad Gent iets kan aan doen. Dit behoort tot het domein van de sociale huisvestingmaatschappijen.'
Hopelijk zal schepen Balthazar schepen Rudy Coddens (voorzitter sociale huisvestingmaatschappij WoninGent) aanporren om er vaart achter te zetten… deze kankerplek moet echt dringend aangepakt worden!

Christian Bauwens
fractievoorzitter Vlaams Belang
OCMW Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...