Officiële opening Seniorenweek 2012

Vandaag vond de officiële opening van de Seniorenweek 2012 plaats in het Gentse stadhuis. Onder grote belangstelling, in een afgeladen volle Pacificatiezaal werd de campagne 'Fit in je hoofd, goed in je vel' voorgesteld.
Een psychologe van OCMW Gent toonde het belang aan van een gezonde geest in een gezond lichaam. Zeker ook voor senioren, die met de jaren dikwijls minder mobiel worden en hierdoor meer geïsoleerd raken. Met als mogelijk gevolg het spreekwoordelijke molentje dat begint te draaien, in negatieve zin.
Aan de hand van een PowerPointvoorstelling werd de campagne goed naar voren gebracht. Op www.fitinjehoofd.be kan je zelf een test afleggen en zien waar je op de schaal van positief-negatief balanceert. Aan de hand van 10 stappen om fit in je hoofd te blijven, kan je indien nodig de balans terug in positieve richting laten doorhellen.
Ook dit jaar behoorden onze raadsleden Wis Versyp, Gabi De Boever en Christian Bauwens tot de aandachtige toehoorders, zie foto.
Na de officiële opening van de Seniorenweek door de voorzitster van de Stedelijke Seniorenraad, werd door stad en OCMW een drankje en hapje aangeboden.
Een aangename Seniorenweek toegewenst aan de Gentse senioren!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...