NSV niet welkom aan UGent

De Gentse afdeling van NSV, de Nationalistische Studentenvereniging, organiseert op dinsdag 6 oktober haar ‘Groot Politiek Kopstukkendebat’ maar mag dat niet houden op de Gentse Universiteit. Het debat gaat daarom door op campus Schoonmeersen van Hogeschool Gent.

Toen de NSV op 7 oktober van vorig jaar haar openingsdebat wou houden op de Blandijnberg kwam het tot zware rellen met de linkse studentenverenigingen. Rector Paul Van Cauwenberge, die persoonlijk tussenbeide kwam, raakte toen lichtgewond, net als Filip Dewinter.

“Na de rellen van vorig jaar begrijp ik wel waarom UGent het dit jaar niet toelaat”, aldus Johan Persyn van HoGent. “Maar laten we niet vergeten dat ze het al de jaren daarvoor wel toelieten. Het gaat om een open debat en wij hebben dus geen ‘neen’ gezegd op hun vraag. Het gaat wel om een voorwaardelijke toestemming, dat betekent dat we het debat nog steeds kunnen weigeren. Het debat moet aan twee voorwaarden voldoen: alle democratische partijen moeten vertegenwoordigd zijn, het mag dus geen bijeenkomst van een rechtse kliek zijn, en alles moet ordentelijk verlopen. We rekenen er dus op dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt. Het debat gaat door om 20 uur in Gebouw C van Campus Schoonmeersen.(HDG)
Het Laatste Nieuws / Vakantie

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...