Neutraliteit burgemeester Termont onder vuur

Burgemeester Daniël Termont (sp.a) lag tijdens de commissie Algemene Zaken onder vuur. In het promoboekje van het nieuwe immokantoor De Fauw verklaarde hij dat Gent blij was met de komst van het bedrijf en “dat het bedrijf datgene was wat Gent nodig had”.

Ook het feit dat hij in een promokrantje van De Gentenaar promotie maakte voor dit Vlaamse dagblad kon bij de drie oppositiepartijen Groen!, CD&V en Vlaams Belang op weinig begrip rekenen. “Wanneer treedt u eigenlijk op als burgemeester en wanneer bent u bezig uzelf in de vitrine te plaatsen”, vroeg Filip Watteeuw (Groen!) zich misnoegd af. “U bent het evenwicht verloren, u schakelt zich in de promo-machine van een bedrijf in.”

“Ik heb inderdaad een interview gegeven voor het krantje van De Fauw. Ik heb het zelf nagelezen en goedgekeurd. En ik beschouw elk nieuw bedrijf als een aanwinst voor de stad. Wij worden veel gevraagd om speeches te geven voor allerlei bedrijven. Ik was me dus van geen kwaad bewust. Maar ik voelde mij ook gepakt toen ik zag hoe dat uiteindelijk gepubliceerd is. Ik heb mijn ongenoegen daarover geuit en de deontologische commissie ingeschakeld, hoewel ik niet van mening ben dat de deontologische code van de burgemeester geschonden is”, stelt Termont.

Naïef

De uitleg bevredigde de oppositie duidelijk niet. Johan Deckmyn (Vlaams Belang) stelde onomwonden dat Termont toch kon weten hoe dit zou worden gebruikt. “U bent daar toch niet naïef in”, klonk het boos.

“Ik heb mij beklaagd bij de firma en die heeft haar excuses aangeboden”, besloot Termont. (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...