Na Siegfried Bracke nu ook woningcontrole bij Kristina Colen

Gentse politie controleert raadslid op huisjesmelkerij
VB’er met 9 kinderen ‘verdacht’ van huisjesmelkerij
VB’er ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Na Siegfried Bracke nu ook woningcontrole bij Kristina Colen

Vandaag kon in de pers vernomen worden dat volksvertegenwoordiger Siegfried Bracke boos reageerde omdat hij voor de tweede keer een Gentse wijkagent over de vloer kreeg voor een woonstcontrole in opdracht van de dienst burgerzaken departement bevolking.

Toeval of niet vanmorgen was gemeenteraadslid Kristina Colen aan de beurt.


Kristina Colen woont al zevenentwintig jaar met haar groot gezin (negen kinderen) in een rijwoning van de Paul Fredericqstraat De politieagent die haar een bezoek bracht deed dit in opdracht van de dienst bevolking om na te gaan of ze geen kamers verhuurt. Voor wie het huis kent, tenslotte een bescheiden woning, is het een raadsel hoe dit nog maar kan verondersteld worden. Uiteraard treft de politie hier geen schuld. Zij voert gewoon de opdrachten van de dienst bevolking uit en dat is haar taak.
De vraag is of in Gent een nieuw spelletje oppositie pesten uitgevonden werd en vooral of de dienst bevolking geen meer dringende opdrachten voor bewoningscontrole aan de politie te geven heeft gezien de ernstige problematiek van de illegale immigratie en vooral het feit dat grote groepen vreemdelingen, die zelfs niet ingeschreven zijn, zich meer en meer vestigen in panden die daar helemaal niet voor geschikt zijn en veel te klein zijn.


Gemeenteraadslid Francis Van den Eynde zal op de eerstvolgende commissie algemene zaken van de gemeenteraad het stadsbestuur omtrent dit alles aan de tand voelen.

Kristina Colen
Fractievoorzitter Vlaams Belang

——————————–

In de media verschenen hieromtrent volgende berichten:


Gentse politie controleert raadslid op huisjesmelkerij

De Gentse politie voerde gisteren een controle uit in de woning van het Gentse Vlaams Belang-gemeenteraadslid Kristina Colen: de agent kwam nakijken of ze zich niet bezondigde aan huisjesmelkerij.

Dat na Siegried Bracke (N-VA) opnieuw een Gentse politicus gecontroleerd wordt, heeft te maken met de strengere aanpak van de fraude met adressen en domicilies door met name heel wat Oost-Europese inwijkelingen. Bracke kreeg te maken met de recent verstrengde woonstcontroles, zei burgemeester Daniël Termont (SP.A) gisteren. Colen viel in een andere categorie: de politie onderwerpt alle 196 adressen waar meer dan tien mensen zijn gedomicilieerd aan een bijkomende controle. Kristina Colen heeft een echtgenoot en negen kinderen, zodat er elf mensen onder haar dak wonen. (TOD)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden, 14 april 2011

——————————-

VB’er met 9 kinderen ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Het Gentse gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang), die negen kinderen heeft, wist niet wat haar overkwam toen ze gisterochtend een politieagent aan de deur kreeg voor een controle op huisjesmelkerij.

Een politieagent kwam gisterochtend bij Kristina Colen, al tien jaar Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Gent, controleren of zij in haar huis geen kamers verhuurde. ‘Geen kwaad woord over die agent. Hij voelde zich zelf wat ongemakkelijk bij de controle. Ik vraag mij vooral af wat de dienst Bevolking bezielde om net bij mij zo’n controle te bevelen. Je zou beginnen denken dat het stadsbestuur een nieuw spelletje oppositie pesten heeft uitgevonden. Ze zouden zich beter met ernstige problemen als de illegale immigratie bezighouden.’

Vreemd genoeg heeft de controle in het huis van Kristina Colen daarmee te maken. De voorbije jaren kreeg Gent er duizenden nieuwe inwoners uit de vroegere Oostbloklanden bij. Zij worden vaak uitgebuit en hokken samen in slechte woningen. ‘Wij hebben weet van panden waar meer dan dertig mensen ingeschreven zijn’, zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). ‘Om huisjesmelkerij tegen te gaan, hebben wij besloten alle woningen waar meer dan tien mensen gedomicilieerd zijn, sowieso aan een controle te onderwerpen. In Gent blijkt het om 196 huizen te gaan.’

Omdat Kristina Colen en haar echtgenoot negen kinderen hebben die allemaal thuis wonen, ontsnappen ze niet aan de inspectie. Het gemeenteraadslid kan het maar moeilijk begrijpen. ‘Natuurlijk heb ik niets tegen controles op huisjesmelkerij, maar hier wonen elf leden van hetzelfde gezin met dezelfde familienaam. Dan zie je toch zo dat een inspectie geen enkele zin heeft?’ (DIH)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden, Antwerpen, Brugge-Oostkust, Brussel-Noordrand, Dender, Kempen, Kortrijk-Waregem-Menen, Leuven-Hageland, Limburg, Mechelen-Lier, Meetjesland – Leiestreek, Oostende-Westhoek, Pajottenland, Roeselare-Tielt-Izegem, Vlaamse Ardennen – Gentse Rand, Waasland, 14 april 2011

————————–

VB’er ‘verdacht’ van huisjesmelkerij

Het Gentse gemeenteraadslid Kristina Colen (Vlaams Belang), die negen kinderen heeft, wist niet wat haar overkwam toen ze gisterochtend een politieagent aan de deur kreeg voor een controle op huisjesmelkerij.

Kristina Colen, al tien jaar gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Gent, kreeg gisterochtend een politieagent aan de deur om te controleren of zij en haar man in hun huis geen kamers verhuren. Ze woont met haar negen kinderen in een rijhuis. ‘Geen kwaad woord over die agent, maar ik vraag mij vooral af wat de dienst Bevolking bezielde om net bij mij zo’n controle te bevelen. Het stadsbestuur zou zich beter met ernstige problemen als de illegale immigratie bezighouden.’

De controle in het huis van Colen heeft daar net mee te maken. De voorbije jaren kreeg Gent er duizenden nieuwe inwoners uit de vroegere Oostbloklanden bij. Zij worden vaak uitgebuit en hokken samen in slechte woningen. ‘Wij hebben weet van panden waar meer dan dertig mensen ingeschreven zijn’, zegt de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). ‘Om huisjesmelkerij tegen te gaan, hebben wij besloten alle woningen waar meer dan tien mensen gedomicilieerd zijn, sowieso aan een controle te onderwerpen. In Gent gaat het om 196 huizen.’ Omdat Colen en haar man negen kinderen hebben, ontsnappen ze niet aan de inspectie. (dih)
De Standaard, Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant/Brussel, West-Vlaanderen, 14 april 2011

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...