Moslimrelletje in Gent

Van vrijdag 11 mei tot en met zondag 13 mei voerde het Vlaams Belang Koepel Gent actie haar nieuwe campagne “Groeten uit Gent”. Het werd een bijzonder succesvolle campagne, waarbij er gratis 1.000 fluorescerende veiligheidshesjes werden verdeeld, 1.200 balpennen, alsook honderden sleutelhangers en andere gadgets.

Op vrijdag werd er een standje opgesteld aan het “groot kanon” op de Vrijdagsmarkt, zaterdag stonden de Vlaams Belang militanten op de Korenmarkt (Veldstraat) en zondag werd het Ledebergplein bezocht. Het werden bijzonder succesvolle acties, waarbij er zelfs verscheidene nieuwe leden werden gemaakt.

Maar de campagne werd vooral overschaduwd door het feit dat op vrijdag de Vlaams Belangmilitanten het aan de stok kregen met militante moslima's, die van mening waren dat het Vlaams Belang geen recht had om op de Vrijdagsmarkt gratis gadgets te verdelen. Ze bespuwden de militanten en sommige moslima's bleven hysterisch krijsen. Na enkele verwittigingen besliste de Gentse lijsttrekker Johan Deckmyn om de politie te bellen. Toen de politie toekwam, hadden ze beslist nog de handen vol met (wat toen bleek) Maghrebijnse laatstejaarsstudenten. De krant “Het Laatste Nieuws” bracht een verslag van het voorval (zie onder).

Uiteindelijk bleek de driedaagse campagne van het Vlaams Belang een geweldig succes te zijn. En de echte verkiezingscampagne moet nog beginnen!

Heibel tussen Vlaams Belang en moslima's

Het Vlaams Belang deelde gisteren op het Groot Kanonplein in Gent flyers uit van zijn campagne 'Groeten uit Gent'. Daarbij kregen ze ruzie met vijf moslima's. De meisjes – op schooluitstap vanuit Laken – gingen voor het (vergunde) kraam staan spuwen en schelden. Johan Deckmyn belde de politie, die moest tussenkomen. De schoolmeisjes werden in de combi gezet voor verhoor. De schoolbegeleiders kwamen uiteindelijk tussenbeide om de meisjes weg te houden bij het Vlaams Belang. Het was de eerste 'uitdeelactie' van het VB, de komende dagen zijn ze onder meer te vinden op de markt van Ledeberg. (VDS)
12 mei 2012
Bron: Het Laatste Nieuws

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...