Minister vraagt onderzoek naar rellen


Minister van Binnenlandse Zaken Turtelboom heeft de bevoegde controledienst opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de voetbalrellen op de Kouter in Gent op 3 juni.

Dat antwoordde ze op vragen van Tanguy Veys (VB), Siegfried Bracke (N-VA) en Leen Dierick (CD&V). Meer concreet worden de voorbereiding van het politie-optreden en andere maatregelen die zijn genomen naar aanleiding van de match op groot scherm onder de loep genomen. De minister wacht de resultaten af alvorens zich uit te spreken over wat gebeurd is en waar het is fout gelopen. Wel zegt ze voorstander te zijn van grote schermen, omdat die de sociale cohesie kunnen vergroten.

Richtlijnen

“Maar elk evenement – dus ook het plaatsen van een groot scherm – moet wel voorafgegaan worden door een risicoanalyse en de veiligheidsmaatregelen moeten daaraan worden aangepast. Er bestaan duidelijke richtlijnen voor evenementen met grote schermen, in een aanbeveling van het Permanent Comité van de Raad van Europa inzake de strijd tegen geweld bij sportwedstrijden”, stipt ze aan. (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...