maatregelen tegen instroom Roma

VLAAMS BELANG GENT WIL MAATREGELEN TEGEN NIEUWE ROMA-INSTROOM

 

Volgens recente berichten hebben Slowaakse hulporganisaties de Belgische regering en de stad Gent gewaarschuwd voor een nieuwe, massale instroom van Roma. Dit omwille van de uithuiszetting van duizenden Roma uit hun woonst in de Slovaakse stad Kosice. Aangezien dit de thuisstad is van de vele Roma die zich nu reeds in Gent bevinden, ziet het er naar uit dat zij richting Gent zullen uitwijken. Dat deze volksverhuizing zich uitgerekend richting België in gang zet, hoeft dus niet te verbazen.

We kunnen niet langer om de vaststelling heen dat Oost-Europa in toenemende mate zijn minderheidsproblemen naar West-Europa exporteert. De problemen van Oost-Europa moeten immers niet in steden zoals Gent worden opgelost, maar in Oost-Europa zelf.

De import van armoede vanuit Oost-Europa moet effectief een halt worden toegeroepen, zodat er geen nood meer is aan allerhande – door de belastingbetaler gefinancierde – integratie- en socialiseringsprogramma’s.

Vlaams Belangfractieleider Johan Deckmyn diende hieromtrent vandaag een interpellatieverzoek in. Vlaams Belang wil van burgemeester Termont horen welke maatregelen hij zal nemen om te anticiperen op deze nieuwe te verwachten instroom.

 

Olaf Evrard

Fractiesecretaris Vlaams Belanggemeenteraadsfractie

Sint-Niklaasstraat 26 / kantoor 2.23

9000 Gent

Tel. 09/266.54.60

GSM 0475/73.02.45

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...