leeflonen aan niet-Belgen kosten de belastingbetaler net geen 22 miljoen in Gent !!

Uitbetaalde leeflonen aan niet-Belgen kosten de belastingbetaler net geen 22 miljoen in één jaar tijd

Afghanen, Irakezen, Somaliërs, Turken, … In Gent zijn niet minder dan 117 nationaliteiten vertegenwoordigd.

Heel wat van deze nieuwe Gentenaars passeren langs de OCMW-kassa en doen aldus beroep op de vruchten van onze welvaartstaat. In 2018 bedroeg het bedrag aan uitbetaalde leeflonen aan niet-Belgen te Gent net geen 22 miljoen euro. Dit blijkt uit de cijfers die gemeenteraadslid Adeline Blancquaert opvroeg aan schepen Rudy Coddens (s.pa). Deze cijfers zijn des te opmerkelijker, wetende dat 1 op 7 landgenoten op het einde van de maand nauwelijks de eindjes aan elkaar kan knopen.

Uit onderzoek van de Antwerpse sociologe Bea Cantillon (UA) bleek dat 7 op 10 van de leeflonen wordt uitbetaald aan mensen van niet-Belgische origine.

“Deze cijfers zijn werkelijk hallucinant. We wisten reeds dat het erg gesteld was in Gent maar deze cijfers slaan toch werkelijk alles. In 2018 bedroeg de kost aan leeflonen voor niet-Belgen in Gent 22 (!) miljoen euro. En dit alles op de kap van de belastingbetaler. Na aftrek van de subsidies van de federale overheid rest nog steeds een bedrag van 2,1 miljoen voor de Gentse belastingbetaler. Het wordt hoog tijd dat de Gentenaar wakker schiet om deze problematiek samen met het Vlaams Belang aan te pakken.”- Adeline Blancquaert

Adeline Blancquaert is bereikbaar op het nummer 0498/83.25.12

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...