Kunstwerken op de Koornmarkt, maar wanneer??

Kunstwerken Korenmarkt nog steeds niet afgewerkt

De ene kunstenares ontving al 43.560 euro, de andere niets

Reeds jaren geleden werd er door het stadsbestuur aangekondigd dat er op de Korenmarkt twee kunstwerken zouden komen van de internationaal vermaarde kunstenaressen Ayşe Erkmen en Ann Veronica Janssens. In een antwoord op een vraag die ik aan schepen Annelies Storms hieromtrent stelde, blijkt dat beide kunstwerken nog steeds niet zijn afgewerkt. Toch wel vreemd als men bedenkt dat de kunstwerken er al lang hadden moeten staan.

 

Het kunstwerk van Ann-Veronica Janssen bevindt zich momenteel in onafgewerkte vorm in een atelier in Brussel. Het werk van Ayse Erkmen bevindt zich in onafgewerkte vorm in een atelier in Frankfurt.

 

Ayse Erkmen heeft de stad al facturen bezorgd voor in totaal 43.560 euro. De stad heeft dit bedrag reeds betaald. Ann Veronica Janssens werd nog niets uitbetaald, omdat ze blijkbaar geen facturen heeft ingediend. Beide kunstenaressen hebben overeenkomstig de overeenkomsten nu al recht op de betaling van 87.120 euro elk. In totaal bedraagt hun ereloon 130.680 euro elk. Al deze bedragen zijn BTW inclusief.

Johan Deckmyn Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...