Kritiek op nieuwe straatnamen

Acht nieuwe straatnamen die werden voorgesteld bij de commissie algemene zaken kregen nogal wat kritiek van de Gentse oppositie. “Ik begrijp dat de stad haar straatnamen wil vervrouwelijken”, begon VB’er Van den Eynde. “En dat die namen liefst ook wat stedelijk gebonden zijn. Maar de lading die ons hier nu wordt voorgeschoteld is toch bij de haren getrokken.”

Een mening die ook Groen!-raadslid Filip Watteeuw volgde. “Ik ga er geen gewoonte van maken om het VB bij te treden, maar het is waar”, zei hij. “Het Sarah Berhardtpad, tot daaraan toe. Ze was een bekende opera-diva. Maar ze is maar één keer naar Gent gekomen. Georgette Leblanc was een Parissienne én de minnares van Maurice Maeterlinck, maar haar verdienste is dat ze Maeterlinck overtuigde om Gent te verlaten voor Parijs.”

In de lijst staat ook nog Isala Van Diest, een van de eerste Vlaamse vrouwelijke dokters uit Leuven en Lucie Dejardin, een van de eerst volksvertegenwoordigers uit Luik. “Me dunkt dat men de vele belangrijke Gentse vrouwen uit onze geschiedenis toch onrecht aandoet”, klonk het. Complimenten waren er dan weer wel voor Jenny Tanghestraat. “Een bewijs dat het toch kan”, aldus CD&V’er Pol Goossens. (JCG)
Het Laatste Nieuws / Vakantie

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...