Kersvers gemeenteraadslid klaagt discriminatie aan


Kersvers Groen!-gemeenteraadslid Cengiz Cetinkaya heeft maandagavond na zijn eedaflegging in de gemeenteraad getuigd hoe hij door portiers in het Gentse gediscrimineerd werd. Cetinkaya (39) vervangt Elke Decruynaere tijdens haar zwangerschapsverlof. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwam hij als vierde opvolger uit de bus. Het is Cetinkaya’s eerste politieke mandaat.

Toen het nieuwe Gentse portiersreglement maandagavond gestemd werd in de gemeenteraad hield Cetinkaya meteen een opgemerkte tussenkomst.

‘Zelf heb ik het vaak genoeg meegemaakt dat één van mijn vrienden of ikzelf van een portier niet binnen mochten in een café in Gent. Er was dan zogenaamd een privé-feest of enkel leden mochten binnen. Maar dat waren drogredenen, uiteraard. Dat ook jongeren dat vandaag nog moeten meemaken, kan niet.’

‘Camera’s aan de deur gaan het probleem niet oplossen, maar het is een begin. Eigenlijk zou er ook een geluidsopname gemaakt moeten worden want discriminatie gebeurt vaak ook zonder zichtbaar geweld’, zei Cetinkaya.

Het nieuwe portiersreglement werd maandagavond door Groen! en de paarse meerderheid goedgekeurd. Enkel Vlaams Belang stemde tegen. (bst)
(Het Nieuwsblad)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...