Inzet lokale politie – de logica is helemaal zoek

1 mei: 3.000 deelnemers – 163 politiemensen
Voetbalinterland: 7.000 aanwezigen – 17 politiemensen

Op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Ortwin Depoortere over de inzet van de lokale politie op 1 mei, antwoordde burgemeester Termont met een aantal cijfers (zie bijlage). Deze zijn, in het licht van de rellen n.a.v. de voetbalinterland op grootscherm op de Kouter, werkelijk verbazingwekkend te noemen.

Op de 1 mei-festiviteiten (optocht en evenement op Vrijdagmarkt) waren 3.000 deelnemers aanwezig. Alles verliep rustig en vlot. Gedurende het totale verloop van de ordedienst werden niet minder dan 163 personeelsleden van de PZ Gent ingezet. In totaal werden 1.489 uren gepresteerd wat een totale bruto-loonkost van 54.944 euro tot gevolg had.

Voor een risicovolle bijeenkomst van 7.000 Turkse en Belgische voetbalaanhangers op een slecht te bewaken plein, liet burgemeester Termont naar verluidt 17 politieagenten (in zomertenue …) opvorderen.

Vlaams Belang vraagt zich af of de massale aanwezigheid van politiemensen op de 1 mei-manifestatie niet eerder moet gekaderd worden in de kwalijke perceptie van ‘graaicultuur’ die het Gents politiekorps met zich meesleept.

Johan Deckmyn
Koepelvoorzitter Vlaams Belang

Ortwin Depoortere
Gemeenteraadslid Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...