Infovergadering Brugse Poort Circulatieplan

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) trotseerde dit weekend de inwoners van de Brugse Poort. Aan de tientallen affiches in etalages is Watteeuw persona non-grata geworden in de wijk. De leefstraten, het circulatieplan en het parkeerplan worden hem niet in dank afgenomen.

Watteeuw mocht voor de zoveelste keer zijn circulatieplan uit de doeken komen doen. Aan de Brugse Poort is er maar één ingreep, maar die zorgt wel voor ophef. De Bargiebrug wordt binnen 10 maanden gesloten voor doorgaand verkeer waardoor de weg niet meer als invalsweg naar Gent dient. Heel wat handelaars zijn boos en hebben affiches voor hun deur gehangen met Watteeuw met een clownsneus en waarop staat dat Watteeuw niet meer welkom is.

Watteeuw probeert de toehoorders – waarvan het merendeel senioren – te overtuigen dat men de auto beter kan laten staan voor de fiets. De weinige aanwezigen ontploffen bijna. "Ik rij wel met de auto hé en ik ga niet ineens alles met de fiets of de bus gaan doen", zegt één van de aanwezigen. De toon is gezet.

De kritiek is niet mals het komende uur. Ook bij de zussen Liliane en Hilda De Meyer. Beiden zijn geboren op de Brugse Poort en vrezen voor hun buurt. "De Bevrijdingslaan, ge gaat daar in uw bloot gat kunnen rondlopen want niemand zal u daar zien. Alle handelaars zijn daar aan het vertrekken. Het wordt daar zo leeg als in een leefstraat. Ik heb u daar ook al mails voor gestuurd, maar ge antwoordt nooit", zegt Hilda (69).

Watteeuw was achteraf blij met het infomoment. "Dit was pittig maar in een goede sfeer", zegt hij. Zieltjes voor zijn circulatieplan lijkt hij echter niet gewonnen te hebben. Daarvoor was de uitleg te vaag en de tegenstand te fel. (EDG)HLN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...