Iedereen Halal op de stedelijke school!

Stad Gent weigert alternatief voor ritueel geslacht vlees op school

Vlaams Belang roept ouders op om aan directies van scholen expliciet te vragen naar niet-ritueel geslacht vlees

Op vrijdag 26 februari vindt op de Freinetschool Mandala ’s avonds een spaghetti-avond plaats. Op de uitnodiging voor de avond (zie bijlage) staat er expliciet vermeld dat er enkel “Halal of veggie” spaghetti zal worden geserveerd.

Het Vlaams Belang stelt vast dat kinderen die niet-islamitisch zijn, zich op een stadsschool opnieuw moeten aanpassen aan islamitische religieuze regels. Ik stelde hieromtrent de bevoegde schepen Elke Decruynaere (Groen) de vraag waarom men ook geen rekening houdt met mensen die geen Halal wensten te eten (“Haram” dus). Wat als Gentenaars een spaghetti willen met vlees dat niet-ritueel is geslacht?

De schepen van Onderwijs antwoordde mij dat, aangezien de overgrote meerderheid van de kinderen en hun ouders moslim is, de school koos voor dit onderscheid. Gezien het gebrek aan vragen hieromtrent is het – volgens de schepen – duidelijk dat het ontbreken van spaghettisaus met haramvlees geen aandachtspunt is bij de ouders en de kinderen van de school. Als alternatief is er ook steeds de vegetarische variant, stelt ze. Let trouwens op de taalfout in het antwoord. Iedereen kan een foutje maken, maar een schepen van Onderwijs moet in deze daar toch iets alerter voor zijn.

Het Vlaams Belang zal bijgevolg, via haar publicaties, ouders van schoolgaande kinderen oproepen om in de toekomst in dergelijke gevallen aan de directie te vragen om géén ritueel geslacht vlees te serveren. Het Vlaams Belang keert immers de redenering van de schepen om: indien moslims geen haram-vlees willen, dan is er nog steeds het vegetarische alternatief. Wij moeten ons niet aanpassen aan vreemde culturen, vreemde culturen dienen zich aan te passen aan onze gebruiken.

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be
0476/26.97.38

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...