‘Houden van Vlaanderen’: Vlaams Belang voert Valentijnsactie te Gent

Aan de vooravond van Valentijn voert het Vlaams Belang actie met de slagzin ‘Houden van Vlaanderen’. Militanten en mandatarissen verdelen meer dan 2.000 folders en hartvormige snoepjes aan het Gentse Sint-Pietersstation en op de Vrijdagsmarkt.  Ook de komende dagen zal actie gevoerd worden in de Gentse winkelstraten en op diverse markten.

De insteek van de Valentijnsactie ligt voor de hand: op politiek vlak is van enige liefde tussen Vlaanderen en Wallonië geen sprake. Of het nu gaat over nultolerantie, flitspalen, immigratie of het voeren van een economisch herstelbeleid: alles is communautair. Over geen enkel thema zijn Vlamingen en Franstaligen het nog eens, en zeker in tijden van economische crisis is dat catastrofaal. Het gedwongen Belgische huwelijk heeft voor Vlaanderen geen enkele meerwaarde.
In de folder zet het Vlaams Belang een aantal standpunten, onder meer over de geldtransfers en de noodzaak aan een doordacht sociaal beleid, op een rij. De boodschap van de Valentijnsactie is duidelijk: politici die écht een hart voor Vlaanderen hebben en onze welvaart willen garanderen, kiezen resoluut voor een eigen Vlaamse staat.
Als bijlage vindt u de folder in pdf-formaat, alsook een foto van de snoepzakjes.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...