Hoofddoekenverbod in provincie: Open Vld twijfelt over standpunt

Gent De Gentse gemeenteraad stemde voor een hoofddoekenverbod, de OCMW-raad tegen en vanavond moet de provincieraad zich voor een tweede keer buigen over de kwestie. Vorige maand werd een voorstel van het Vlaams Belang weggestemd door de voltallige meerderheid in de provincieraad. Nu brengt het Vlaams Belang een kopie ter stemming van het raadsbesluit dat door de Open Vld werd goedgekeurd in de Gentse gemeenteraad.

Het brengt vooral de Open Vld, lid van de meerderheid in de provincie, in de moeilijkheden. «Dit voorstel kunnen we natuurlijk moeilijk gewoon wegstemmen», geeft fractieleider Johan Beke toe. «Wat we wel gaan doen, ligt nog niet vast. Eventueel vragen we het debat naar de commissie te verschuiven of misschien dienen we een eigen voorstel in.»

De andere fracties blijven bij hun standpunt van vorige maand. «Er stellen zich geen problemen, dus zo’n verbod is niet nodig», zegt CD&V-fractieleider Hilaire Liebaut. «Bovendien beslist deze raad voor de hele provincie en niet voor de stad Gent. Wij stemmen dus tegen.» Ook de andere meerderheidspartij sp.a en de oppositiepartij Groen! zullen het VB-voorstel wegstemmen. (BDW)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...